• Haberler
  • Ekonomi
  • Emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi!

Emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi!

Emeklilere özel 5 bin TL ikramiye müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! Kasım ayında bir seferliğe mahsus olacak bu ödeme detayları haberimizde.

Emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren bir karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Son kabine toplantısının hemen ardından basın toplantısında, Kasım ayının ilk yarısında emeklilere bir seferliğe mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağı müjdesi verildi. Ancak bu ödemeden yalnızca emekli olup çalışmayan vatandaşların yararlanabileceği belirtildi.

Öne Çıkan Detaylar:

Bir Seferliğe Mahsus Ödeme: Kasım ayı içerisinde emeklilere özel olarak gerçekleştirilecek olan bu ödeme, bir seferliğe mahsus olacak.

Kimler Faydalanacak: Erdoğan'ın açıklamalarına göre, emekli olup aynı zamanda çalışanlar bu ödeme kampanyasından faydalanamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

EMEKLİYE TEK SEFERLİK 5 BİN TL'LİK İKRAMİYE

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.

"218 BİN KONUTLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR"

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkan kaynağı milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Şehir merkezlerimizdeki örnek olarak söylüyorum deprem yıkıntılarını büyük ölçüde temizledik. Dünyada böyle bir felaketle böylesine etkili mücadele eden başka bir ülke örneği yoktur. Geçici barınma alanlarında 600 bin vatandaşımıza hizmet veriyor, kira yardımı ve diğer desteklerle 1,3 milyon insanımızın yanında yer alıyoruz. Rezerv alanlarda yapacağımız 200 bin konut ve yerinde dönüşümle inşa edilecek 218 bin konutla ilgili çalışmalar hızla ilerliyor. Kimi aksaklıklar yaşanabilmektir. Ama devlet ve millet dayanışmasıyla her sorunu çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bakmadan Geçme