Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! EYT'nin faturası gençlere kesildi

SGK Uzmanı Ali Tezel emeklilik düzenlemeleri ile ilgili sosyal medya hesabında yapığı açıklama ile ülke gündemine bomba gibi düştü.

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! EYT'nin faturası gençlere kesildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı düzenlemeler ile ilgili konuşan SGK Uzmanı Ali Tezel yeni düzenlemelere bir yenisinin daha ekleneceğini açıkladı. Ali Tezel, binlerce emeklinin düşük maaş almasının nedenlerinden biri olan, 2008 yılında yapılan düzenlemenin son aşamasına yaklaşıldığını iddia etti.

SGK Uzmanı Ali Tezel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek." ifadelerini kullandı.

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! EYT'nin faturası gençlere kesildi

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELİYOR MU?

Yeni düzenleme iile kademeli olarak yükseltilen emeklilik yaşının, Orta Vadeli Programa göre 65 ve 70 yaş arasına alınacağı söyleniyor. Emeklilik yaşının hesaplanması, SGK pirimlerinin yatmaya başladığı günden hesaplanıyor. En yüksek ABO oranına sahip kişilerin ödenen pirimlerinin 2000 yılı öncesinde iken, bu dönemi 01.01.2000-30.09.2008 tarihleri arasında ödenen primler takip ediyor.

Eğer yeni düzenlemede aylık bağlama oranını yüzde 25'e çekilmesi halinde milyonlarca vatandaş en düşük emekli aylığını alacak.

Bakmadan Geçme