• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekliye 12 bin TL'lik İkramiye Gibi Ödeme! Ödeme Tarihleri Netleşti

Emekliye 12 bin TL'lik İkramiye Gibi Ödeme! Ödeme Tarihleri Netleşti

Milyonlarca emeklinin 2023 yılı bitmeden 12 bin TL'ye kadar alabileceği ödemede detaylar belli oldu.

Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle, çalışmayan emeklilere 5.000 TL tutarında Cumhuriyet İkramiyesi verilmişti. Ardından hükümet çalışan emekliler için de müjdeyi vermiş çalışmaların başladığını duyurmuştu. Şimdi ise gözler 12 bin TL’lik ödemeye çevrildi.

Ülkemizde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunun çözülmesiyle birlikte emekli sayısı toplamda 15 milyonu aştı. Emekli sayısı arttıkça maaşlar ise düşüyor. Ekonomik dar boğazın ortasında en çok zorlanan kesim emekliler oluyor. Seçimden önce en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çıkarılması ve Temmuz ayında emekliye zam yapılmaması ile birlikte emeklinin sıkıntısı giderek arttı.

Ayın sonunu getiremeyen emekliler, bir nebze nefes alabilmek için ekstra gelir elde edebilecekleri kampanya ve promosyonları takip etmeye başladı. Tam da bu sırada Akbank emekli promosyon ödemesini ikramiye gibi 12.000 TL’ye çıkardı.

Akbank’tan Emeklilere Promosyon Müjdesi

Akbank SSK, Bağ – Kur ve EYT emeklisi dahil herkese 10.000 TL’ye ek olarak 2.000 TL ödeme yapacağını açıkladı. Akbank’ın en önemli şartı ise emekli başvuranın 3 yıl bankada kalma sözü vermesi.

Akbank’ın bu promosyon kampanyasından tüm emekliler 31 Aralık 2023 tarihine kadar faydalanabilecek. Yeni yılda ise kampanyaların revize edilmesi bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme