• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekliye Ek Zam: Komisyondan Geçti! Peki Şimdi Ne Olacak?

Emekliye Ek Zam: Komisyondan Geçti! Peki Şimdi Ne Olacak?

18 milyon emeklinin beklediği o haber sonunda geldi. 2024 yılı maaş artışı ile ilgili meclise sunulan önerge komisyondan geçti.

SSK ve Bağ-kur emeklisinin %42,6 zam oranı hesaplara bugün itibariyle yansıdı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu en düşük emekli aylığının 10.000 TL'ye yükseltilmesi kararını kabul etti. Ardından kademeli olarak emekliye 5 puan eklenerek %42,6 oranında zam hesaplara yansıtıldı.

Emeklinin Zamlı Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salı günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama sonrası gözler zamlı maaşlarını yatacağı tarihe çevrilmişti. 19 Ocak 2024 tarihi itibarıyla emekli tahsis numarasının son rakamına göre hak sahipleri ödemeden faydalanabilecek.

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Oldu?

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonların dört gözle beklediği bu haberin ardından gözler memurlara çevrildi. Memurların ek zammı da hesaba yatmaya başladı. İlk grup ödemesini aldı. İkinci grubun ödemeleri ise 25 Ocak tarih itibariyle başlayacak. Geçtiğimiz yıl 7.500 TL olan emekli aylığı yapılan son düzenleme ile 10.000 TL'ye yükseldi.

Bakmadan Geçme