Emekliye zam müjdesi

Emekli bayram ikramiyesi zammı son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz seme Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2'şer bin lira ve Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL toplamda 9 bin lira ikramiye alan emeklilere zam müjdesi geldi.

Emekliye zam müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda iki kez ödenen emekli ikramiyesine zam beklentisi gündemdeki yerini aldı. Bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıl 1100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Maaş zamlarının belli olmasıyla sıra bu sene verilecek emekli bayram ikramiyesi zammına geldi. İşte, 2024 emekli bayram ikramiyesi tahminleri...

Emekliye zam müjdesi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında emekli bayram ikramiyesine zam hakkındaki sorulara yanıt verdi. Emekli ikramiyesi zammı sinyali veren Bakan Işıkhan, bugüne kadar emeklilere toplam 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi ödendiğini de belirtti.

Emekliye zam müjdesi

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM AÇIKLAMASI

Emeklilerimize bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı'mız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanı'mızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede, çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz.

Emekliye zam müjdesi

EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAM TAHMİNLERİ

YÜZDE 20 ZAM
Emekli bayram ikramiyesi zam tutarı yüzde 20 olursa, mevcut ücret; 2.400 TL'ye yükselecek. Bu durumda; emekliler iki bayramda toplamda 4 bin 800 lira ikramiye alacak.

YÜZDE 30 ZAM

Emekli bayram ikramiyesi zam tutarı yüzde 30 olması durumunda, ikramiye tutarı 2.600 TL'ye yükselecek. Bu ihtimalde; emeklilere iki bayramda toplamda 5 bin 200 lira ikramiye ödenecek.


YÜZDE 40 ZAM

Emekli bayram ikramiyesi zam tutarı yüzde 40 olursa, mevcut ücret; 2.800 TL'ye yükselecek. Bu durumda; emekliler iki bayramda toplamda 5 bin 600 lira ikramiye alacak.

YÜZDE 50 ZAM

Emekli bayram ikramiyesi zam tutarı yüzde 50 olması durumunda, ikramiye tutarı 3 bin TL'ye yükselecek. Bu ihtimalde; emeklilere iki bayramda toplamda 6 bin lira ikramiye ödenecek.
 

Bakmadan Geçme