• Haberler
  • Güncel
  • Eminönü Gişelerinde Tarihi Karar! Girişler Artık Ücretli Olacak!

Eminönü Gişelerinde Tarihi Karar! Girişler Artık Ücretli Olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel ulaşım planı doğrultusunda yeni bir karar aldı. Eminönü gişelerinin ücretli hale getirilmesine yönelik kararın ayrıntıları haberimizde…

İstanbul'da trafik yoğunluğunu azaltabilmek adına yeni bir karar alındığı ifade edildi. Yeni planlama doğrultusunda otomobillerin belirli bölgelere girişi için ücret ödenmesine karar verildi. Alınan karar pilot uygulama olarak ilk kez Eminönü'nde hayata geçirildi.

Pilot Uygulama Hayata Geçirilecek!

Avrupa Birliği Büyükelçiliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ulaştırma Altyapı Başkanı Müdür Burak Aykan SKUP tanıtım toplantısında bir araya geldi. Türkiye'deki kentsel ulaşım planlamasına yönelik görüşmelerin aktarıldığı o toplantıda önemli kararlar alındı.

“Tıkanıklık Fiyatlandırması” Dönemi Başlıyor!

Toplantı sırasında ulaşım sistemlerinin daha çevreci hale gelebilmesi ve çevre kirliliğinin önlenebilmesi için görüşler dile getirildi. “Tıkanıklık Fiyatlandırması” adı verilen bir uygulama ile trafikte sıkışıklığı önleyebilmenin önüne geçilmek için paralı otopark sistemine geçiş yapıldığı duyuruldu.

Artık Ücretli Olacak!

Peki yeni dönemde İstanbulluları ne bekliyor? Tarihi Yarımada olarak bilinen Eminönü bölgesinde 6 metre kilometrelik bir bölgeye paralı otopark sistemi kurulacak. İstanbullular bu bölgeye giriş yaparken ücret ödemek zorunda kalacak.

 

Bakmadan Geçme