• Haberler
  • Ekonomi
  • En Düşük Emekli Maaşı 5 Haneli Rakamlara Çıkıyor! 5.500 – 7.500 TL Arası Maaş Alanlara Duyuruldu

En Düşük Emekli Maaşı 5 Haneli Rakamlara Çıkıyor! 5.500 – 7.500 TL Arası Maaş Alanlara Duyuruldu

Emeklinin mağduriyeti 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi çözülecek. SGK uzmanı en düşük emekli maaşı için 5 haneli rakamları işaret etti.

Ülkemizdeki milyonlarca emekli Temmuz ayında zam almayarak adeta enflasyonun altında ezilmiş bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklinin mutedir olması gerektiğini tüm sorunlarının çözüleceğini ifade etmişti. Bu açıklama sonrası emekli tarafında ara zam beklentisi oluşmuş ancak beklenen zam gelmemişti. Hükümette emeklileri bir nebze olsun rahatlatabilmek adına, 5.000 TL tutarında ikramiye vermişti. Yeni yıl ile birlikte hükümetin emeklilerin gönlünü alması bekleniyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun’a göre en düşük emekli maaşı 5 haneli rakamları görecek. İşte 2024 yılı için emekli maaşı tahminleri…

Yüzbinlerce takipçisi olan ve geçtiğimiz günlerde canlı yayın esnasında depreme yakalanan SGK uzmanı Özgür Erdursun, yapmış olduğu tahminlerle her dönem beklenen rakamları tutturmasıyla tanınıyor. Erdursun, 2024 Ocak ayı için en düşük emekli maaşı tahminlerini paylaştı.

Ocak 2024 Tarihinde Emekli Maaşı NetleşiyorEn Düşük Emekli Maaşı 5 Haneli Rakamlara Çıkıyor! 5.500 – 7.500 TL Arası Maaş Alanlara Duyuruldu

Milyonlarca emekliye seçimden önce zam yapıldığı için Temmuz ayında zam yapılmamış, emeklinin geçim sıkıntısı katlanarak artmıştı. Yeni yıl ile birlikte kök maaşlara zam yapılacağı öngörülüyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyesine yükseleceğini ifade etti.

Ancak bu rakam emekliler tarafından bir karşılık bulmadı. Farklı uzmanlara göre en düşük emekli maaşı 11.500 – 12.000 TL arasına yükseltilecek. Bu asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte daha gerçekçi bir tahmin sunuyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme