ENDER SARAÇ KİMDİR? Dr. Ender Saraç nereli? Dr. Ender Saraç hayatı ve kariyeri? 

Aile içi cinsel taciz suçlamaları ile gündeme gelen Dr. Ender Saraç kimdir? Ender Saraç nereli? Ender Saraç kaç yaşında? İşte detaylar... 

Doktor Ender Saraç, son günlerde eşi Benan Saraç’tan şiddet gördüğü ve aile içi cinsel istismar gibi çeşitli iddialarla gündeme geldi. Bunun ardından Ender Saraç’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Dr. Ender Saraç kimdir? Ender Saraç nereli? Ender Saraç kaç yaşında? İşte detaylar... 

1959 yılında İzmir’de doğan Doktor Ender Saraç, evli ve 3 çocuk babasıdır. Ender Saraç üniversite eğitimini 1984 yılında Ege Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Tıp Fakültesi’nden mezun olan Saraç, 1991 yılında İlk Uzman Doktorluk İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (Yeşilyurt) aile hekimliği ihtisasını tamamlayarak uzman doktor oldu 

Ayurveda ileri teknikleri eğitimini Hindistan’daki Guru doktorlardan aldı. Böylece Türkiye’in ilk Ayurveda doktoru oldu. 

1991-1994 Akupunktur Eğitim ve Sertifikası Türk Akupunktur Derneği’nin açtığı kurslarda 1,5 yıllık bir eğitimle Sağlık Bakanlığı onaylı “Akupunktur Eğitim ve Sertifikasını” aldı. İlerleyen yıllarda Sağlık Bakanlığı onaylı olarak, Estetik, medikal, Mezoterapi, Kupa hacamat, Ozon terapi ve Fitoterapi eğitimleri aldı. 

ENDER SARAÇ KARİYERİ 

1990 ylından itibaren Ayurveda çalışmaları yapan Saraç, İstanbul’a geldiği ilk yıldan itibaren Nükhet Duru ile birlikte UNİFORM Sağlık ve Estetk Merkezi’nde çalıştı. Daha sonra 1994 yılında Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan Hay Sağlık Merkezi’ni kurdu. 

Dr. Ender Saraç, ‘Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler’ programını yapmış ve Türkiye’nin büyük televizyon programlarından sayısız ödül almıştır. Ender Saraç, doğal tıp yöntemleri, lezzetli ve sağlıklı beslenme, antiaging, ve wellnes hakkında yaptığı yayınlarla, sadece Türkiye değil dünyanın birçok yerinde programı yayınlanarak geniş bir kitleye bilgi vermiştir. 

Dr. Ender Saraç’ın kaleme aldığı, 3 tanesi çocuk beslenmesi, 2 tanesi erişkin beslenmesi, 1 tanesi Ramazan beslenmesi gibi konulardan oluşan 14 tane kitabı bulunmaktadır. Kitapları milyonlarca satan Saraç yurtiçi ve yurtdışında konferanslar vermektedir.  

2022 yılında Azerbaycan’da Dünya’nın En İyi Doktor Ödülü’nü almıştır. 

Bakmadan Geçme