• Haberler
  • Dünya
  • Endonezya'da Marapi Dağı'ndan Gelen Soğuk Lav Patlaması: Ölü Sayısı 27'ye Yükseldi

Endonezya'da Marapi Dağı'ndan Gelen Soğuk Lav Patlaması: Ölü Sayısı 27'ye Yükseldi

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde bulunan Tanah Datar Bölgesi'nde yer alan Lima Kaum köyünde, Marapi Dağı'ndan gelen soğuk lav patlamasının ardından ölü sayısı 27'ye yükseldi.

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde bulunan Tanah Datar Bölgesi'nde yer alan Lima Kaum köyünde, Marapi Dağı'ndan gelen soğuk lav patlamasının ardından ölü sayısı 27'ye yükseldi. Patlama sonucunda evler ve pirinç tarlaları hasar görürken, köye giden yollar kullanılamaz hale geldi. Soğuk lav patlaması sonucunda yaşanan heyelanlar, Rambatan köyüne giden yolları tahrip ederek bölgenin izole olmasına yol açtı.

Tanah Datar Bölgesi'nde meydana gelen trajik olayın ardından yetkililer, köyde kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına hız verdi. Ancak, bölgenin izole olması nedeniyle, kurtarma ekiplerinin köye ulaşması ve çalışmaları yürütmesi zorlaştı. Bölge sakinleri, kendi imkanlarıyla arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmaları yürüterek, köydeki hasar gören yerleri inceledi.

Endonezya'da Marapi Dağı'ndan Gelen Soğuk Lav Patlaması: Ölü Sayısı 27'ye Yükseldi

Marapi Dağı'ndan gelen soğuk lav patlamasının etkileri bölgede büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılanırken, yetkililer ve yerel halk, hasarın en kısa sürede giderilmesi ve hayatın normale dönmesi için çaba harcıyorlar. Köyde yaşayanlar, evlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da birçok köylünün kayıp olduğu haberleriyle dehşete kapıldılar.

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde meydana gelen bu doğal felaket, bölgedeki yetkilileri ve uluslararası yardım kuruluşlarını harekete geçirdi. Kurtarma ekipleri, bölgedeki enkaz altında kalanların kurtarılması ve yaralıların tedavisi için çalışmalarını sürdürüyorlar.

AA

Bakmadan Geçme