Enflasyon canavarı mobilya sektörünü de vurdu

Enflasyon her sektörde olduğu gibi mobilya sektörünü de vurdu. Evlenmek isteyen çiftlerin mobilyacılarda cepleri yanmaya devam ediyor. Mobilya fiyatlarının yükselmesine satıcılarda tepkili . Harputlu, 'Eskiden düğün sezonu geldi mi buraları dolup taşıyordu. Şimdi eskisi gibi rağbet yok artık.' dedi.

Evlenmeye karar veren çiftlerin önündeki en büyük engel enflasyondan dolayı giderek pahalılaşan hayat şartları. Evlilik planları olan çiftler düğün hazırlıkları yaparken mobilya fiyatlarında da geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde bir artış meydana geldi. Çiftler zamlardan dolayı mobilya alış verişi yapmakta zorlanırken esnafta enflasyonun gölgesinde kaldı.

GEÇEN YILLARA GÖRE RAĞBET AZALDI
43 yıldır mobilya sektöründe oluğunu ve düğün sezonunda ilk defa bu kadar durgunluk olduğunu dile getiren 69 yaşındaki Mobilya İşletmecisi Mustafa Harputlu,” Eskiden düğün sezonu geldi mi buraları dolup taşıyordu. Şimdi eskisi gibi rağbet yok artık. Tek tük gelen oluyor. Gelen müşteride maliyetinden dolayı takım halinde alamıyor maalesef.” diyerek sözlerine devam etti. 

İmalatında kullanılan malzemelerin yurt dışından geldiğini belirten Mustafa Harputlu,” Burada imalat için kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı yurt dışından gelmektedir. Bu yüzden sunta, cam, hırdavat malzemeleri dolardan dolayı fiyatı çok yüksek ve sürekli zam geliyor. Bu yüzden devlet büyüklerinden ricamız bu konuya el atmalarını istiyoruz. Bu konuda biraz olsun esnafa yardımcı olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

İMALATI KENDİLERİNDEN 
Bütün mobilyaların imalatını kendilerinin yaptıklarını söyleyen Harputlu, şu ifadelere yer verdi: ” Mobilya sektöründe geçen yıla göre fiyatlar ikiye katlandı. Burada bulunan bütün mobilyaların imalatını kendimiz yaptığımız için diğer yerlere göre daha uyguna satıyoruz. Fiyatları ise en düşük 18 bin 500 liradan başlayıp ucu bucağı açık bir şekilde devam ediyor. Mesela şuan Elimizdeki en düşük yatak odası takımı 18 bin 500 liradır. İçinde yatağı, bazası, kar dolabı bulunmaktadır.” Diyerek” genelde bize köydeki vatandaşımız, maddi durumu biraz daha düşük olan vatandaşlarımız veya öğrenciler geliyor. 43 yılın vermiş olduğu bizi tanıyan müşterilerimiz geliyor.”

FOTOĞRAF - BEYZA DEMİREL 

Bakmadan Geçme