Enflasyon oranları açıklandı, emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

Şubat ayı enflasyonunu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 4,53 olarak açıklamasıyla memur ve emekliler son iki ay için yüzde 11,53 oranında zam alacağı belirtildi.

Emekli ve memur maaşları öncelikli olarak, birçok konuda belirleyici olan şubat ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Enflasyon şubatta aylık bazdan hesaplanırken yüzde 4,53, yıllık bazda ise yüzde 67,57 olarak belirtildi. TÜİK tarafından söylenen rakamlara göre ocak ve şubat enflasyon rakamı ise yüzde 11,53 olarak kayıtlara geçti.

Emekliler ve memurlar her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere, 6 aylık şekilde yılda 2 kez zam almakta. İki aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zam oranları belirlendi. Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4,53 enflasyon farkı alan memur ve emekliler, iki aylık yüzde 11,53'lük enflasyon farkını da almış oldu.

Emekli zammı ise 3 Temmuz tarihinde TÜİK'in haziran ayı rakamlarını açıklamasıyla kesinleşeceği belirtilirken, 10 bin lira olarak uygulanan en düşük emekli maaşı da Temmuz ayında değerlendirmeye alınacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına toplu sözleşme farkının da yansıtılacağı belirlenirken. Buna göre 2024'ün ilk 6 ayında enflasyon oranlarına ek yüzde 15 zam yapılacak.
 

Bakmadan Geçme