Enflasyon Rakamları ve Zam Oranları Toplumun Gündemine Oturdu

Sosyal medyada yankı uyandıran zamlar ve memur-memur emeklisi üzerindeki eleştiriler giderek büyüyor. TÜİK'in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte belli olan maaş artışları beklentileri karşılamaya yetmedi.

Sosyal medyada yankı uyandıran zamlar ve memur-memur emeklisi üzerindeki eleştiriler giderek büyüyor. TÜİK’in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte belli olan maaş artışları beklentileri karşılamaya yetmedi.

Ülkemizde son dönemde açıklanan enflasyon rakamları ve bununla birlikte gelen zam oranları, sosyal medya platformlarında geniş bir eleştiri dalgasına neden oldu.

 Elektrik, doğalgaz, süt, ekmek, şeker, ayçiçek yağı ve vergilerde yaşanan yüksek zamlar, vatandaşların mali durumlarına olumsuz etki ettiği gibi, enflasyon hesaplamalarının da sorgulanmasına neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, elektriğe yüzde 96, doğalgaza yüzde 152, süte yüzde 152, ekmeğe yüzde 166, şekere yüzde 285, ayçiçek yağına yüzde 125 ve tüm vergilere yüzde 122 oranında zam yapıldığını fakat bu rakamların toplumun genel ekonomik durumunu yansıtmadığına dair sosyal medya kullanıcıları arasında yaygın bir görüş hakim oldu.

Özellikle, memur ve memur emeklilerine yalnızca yüzde 50 zam yapılması, diğer temel tüketim maddelerine oranla düşük kaldığı için büyük tepki çekti.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan birçok yorumda, TÜİK'in enflasyon rakamlarının gerçek maliyet artışlarını yansıtmadığı ve vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyen zamların daha gerçekçi bir şekilde hesaplanması gerektiği dile getirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme