Enkaz altında mahsur kalan Gazzeli aile kısıtlı imkanlarla kurtarıldı

Gazze'nin insanlık dramı devam ediyor. İsrail saldırılarında mahsur kalan Gazzeli aile 9 gün sonra kurtarıldı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bombalanan evlerin enkazı altında 9 gün boyunca mahsur kalan Gazzeli  aile, düzenlenen operasyon sonucu kısıtlı imkanlarla kurtarıldı.

Filistin Sivil Savunma Birimi, enkaz altında 9 gün geçirdikten sonra kurtarılan ailenin, toprak ve moloz altında kaldıkları süre boyunca bedenlerinin neredeyse iskeletten ibaret hale geldiğini belirtti. Kurtarılan ailenin tedavi altına alındığı bildirildi.


Gazze Şeridi'nin Ez-Zeytun Mahallesi'nde enkaz altından kurtarılan 10 yaşındaki Ahmed Naim'in, kurtarma sırasında yaşadığı zorluğa rağmen canlı olarak çıkarılması dikkat çekti.

Sivil Savunma Birimi tarafından yayımlanan videoda, kurtarma ekiplerinin Ahmed'i halat kullanarak büyük bir dikkatle enkazın altından çıkardığı görüldü.


İsrail ordusunun 20 Şubat'ta Gazze'deki Zeytun Mahallesi'ne düzenlediği kara saldırısında onlarca ev bombalanmış ve en az 30 Filistinli ölmüştü. 


İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise binlerce Filistinli hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi de yaralanmıştı. Sivil altyapıya yönelik saldırılarda hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak büyük zarar görmüştü.
 

AA

Bakmadan Geçme