Erbakan'ı anma ve siyasi uzlaşı ahlakı konferansı gerçekleştirildi

Milli Çözüm Dergisi Konya Temsilciliği tarafından Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 12.ölüm yıl dönümü dolayısı ile bir konferans düzenlendi.

Erbakan'ı anma ve siyasi uzlaşı ahlakı konferansı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Erbakan’ı anmak ve Doğru Anlamak’  ana başlıklı etkinliklerin ikinci programı ‘Erbakan ve Siyasi Uzlaşı Ahlakı’ adlı konferans oldu. Siyaset Bilimci Düşünür Ahmet Akgül'ün katılımıyla 26 Şubat Pazar Saat 14.30 da Bera Otel Kubbeli Salonda gerçekleştirilen konferans programına vatandaşlardan ilgi büyüktü.
Konferans başlamadan önce Merhum Erbakan'ın hayatından, konuşmalarından bölümlerin ve Milli Çözüm Dergisi mensuplarının deprem bölgesindeki çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.


Depremzedeler ve Erbakan hoca için Kur’an tilaveti okundu
İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans programında depremde ölen yurttaşlarımız ve Eski Başbakan Merhum Necmettin Erbakan için Kuran tilaveti yapıldı ve Kuran Meali okundu.


Milli Çözüm projeleri bir zaruret halini almıştır
Açılış Konuşmasını yapan Milli Çözüm Dergisi Bölge Başkanı Necmettin Erdoğan Bişkin: 
"Milli Çözüm Dergisi olarak farklı kesimleri ülkemizin menfaatleri konusunda ittifak halinde çalışmaya davet etmeye devam edeceğiz. Salonumuzda birbirinden farklı kesimlerden misafirlerimizi ortak dertlerde birleşiyor olarak görüyor olmak yolumuzun doğru olduğunu bize gösteriyor. Yaşadığımız maddi manevi sorunlarımızdan Erbakan Hocamızın izinde siyasi uzlaşı içinde bilimsel ve doğru projeleri uygulayarak kurtulabiliriz. Yaşanan süreçler bize bunu kanıtlamıştır. Bundan dolayı Erbakan Hocanın Adil Düzen projeleri ve bunun güncel sunumu olan Milli Çözüm Projeleri milletimiz için ihtiyaç değil artık bir zarurettir mutlaka bu projelere geçilmelidir. "şeklinde konuştu.


Yaşanan deprem felaketinin sorumluları 
Doğal felaketlerin oluşturduğu tahribatları ve yaşanan acıları sadece kadere yüklemenin büyük bir hata olacağını belirten Akgül:
" Gerekli zemin etütleri yapılmadan tarım arazileri ya da kumsallara yapılan, oluşacak bir depremin şiddetine dayanacak mukavemette yapılmayan, bilimsel verilerin öngördüğü teknik özelliklere uymayan yönetmeliklerle, demirden betondan çalarak inşaa edilen binaların yıkılmasını ve imar afları ile insanımızın tehlikeye atılmasını kadere yükleyemeyiz" dedi.


Akla bilime ahlaka dayalı Adil Düzen projelerinin uygulanması ile bu tür felaketlerde yaşanan acıları en aza indireceğini vurgulayan Siyaset Bilimci Düşünür Ahmet Akgül:
 "Yaşanan felaketin ana sorumlusu 1999 depremi sonrası aradan geçen bunca yıla rağmen 20 yıldır tek başına yönetimde olan Akp ve Erdoğan iktidarı gerekli önlemleri yeterince almamıştır. Yeni yapılan binalar bile yıkılmıştır. İmar affı ile depreme dayanıksız binaların olduğu alanlarda kentsel dönüşüp gerçekleştirilmemiştir. Hatalı projelere imza atan tüm yetkililer başta olmak üzere yaşadığımız büyük acının sorumluları öncelikle Allah katında çok büyük vebaldedirler ve mutlaka hukuk önünde de hesap vermelidirler " dedi.


Erdoğan’ı kınıyorum
Milletimizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde Eski Chp Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cenaze töreninde Sn Erdoğan Sn.Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadı. Açık açık söylüyorum. Milleti birleştirecek konumda görevde olmasına rağmen milletimizin -büyük deprem felaketi sonrası- ençok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu böylesine bir ortamda hala milleti kamplaştıran Sn Erdoğan'ı açık açık kınıyorum.


Erbakan hocanın ittifaka bakış açısı
Merhum Erbakan'ın koalisyon hükümetleri ile ülkeye büyük hizmetler yaptığını verdiği çeşitli örneklerle hatırlatan Ahmet Akgül'ün konuşmasından satır başları:
"Erbakan hep yapıcıydı ve hayırlı ittifaklardan yanaydı!.."  
”Günümüzde yaşanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden kaynaklı seçim ittifakı tartışmalarının benzeri, geçmişte 80'li yılların sonu 90'lı yılların başında da yaşanmıştı. O süreçte Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, iktidarda olan ANAP Genel Başkanı Turgut Özal'a karşı; DSP, SHP, DYP ve diğer muhalefet partilerine bir ittifak projesi sunmuşlardı. Erbakan, 1991 Genel Seçimleri öncesince yaptığı konuşma sırasında bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, muhalefet partilerine bir araya gelme çağrısı yapmıştı.” 


“Muhalefet partilerine gelin beraber hareket edelim davetinde bulunuyorsunuz. Bir yandan da bu muhalefet partilerine faizci diyorsunuz. Faizci olan bu partilerle bir araya gelmekle onlarla aynı duruma düşmüş olmuyor musunuz?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı:


“Evet, söylediğiniz her iki konu da tamamen haklıdır ve sizin dediğiniz gibi içerisinde herhangi bir tezat bulunmamaktadır. Biz bu muhalefet partilerini beraberliğe neden çağırıyoruz? Gelin şu Turgut Özal'ın yaptığı hileyi, haksızlığı ve bu antidemokratik kanunları birlikte değiştirelim diyoruz. Eğer bu haksızlıkları değiştirmek için yanımıza gelirler, beraberce bu kanunları değiştirirsek ne âlâ, memleket için hayırlı bir adım atmış oluruz. Bu demek değildir ki; “Gelin birlikte faizcilik yapalım.” Bizim teklifimiz: “Gelin bu haksızlık ve yanlışlıkları ortadan kaldıralım, millete memlekete hayırlı hizmetler yapalım!”


“Evet Erbakan Hoca ülkemize önemli hizmetlerinin büyük bir çoğunluğunu katıldığı çeşitli koalisyon hükümetleri ile yapmıştır. "Kıbrıs Zaferi" kazanılmıştır, ülkemizin "Ağır Sanayi Hamlesi" gerçekleştirilmiştir. "Havuz Sistemi" ile ülkemiz o dönemde 11 ayda faiz ve sömürü çarkından kurtarılmıştır. Manevi kalkınma hamleleri başarılmıştır. "İslam Birliği ve Yeni Bir Dünya" projelerinin çekirdeği olan D-8 kurulmuştur.


Millet İttifakı Bir Şanstır
Erdoğan iktidarının ülkemize verdiği büyük zararlar tahribatlar ortadadır. Bunun için "Millet İttifakı" ülkemizin sürüklendiği noktadan kurtulabilmesi için bir şanstır. Vatanımızın milletimizin menfaatleri noktasında hayırlı amaçlarla oluşturulacak doğru prensiplere uyulması halinde ittifak içinde bir cumhurbaşkanı adayı ortaya çıkarılmalıdır. Bu ülkemiz için bir şanstır. İttifak içinde "Millet İttifakı" çalışmalarını akamete uğratacak birileri çıkarsa bu Sn. Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmek olacaktır. Yine mütedeyyin insanımızı rencide edecek söylemlerde bulunulması da Sn.Erdoğan'a hizmet etmek olacaktır. Bundan dolayı doğru ilkeler etrafında doğru hareket edilmelidir.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Erbakan'ı anma ve siyasi uzlaşı ahlakı konferansı gerçekleştirildi
Erbakan'ı anma ve siyasi uzlaşı ahlakı konferansı gerçekleştirildi
Erbakan'ı anma ve siyasi uzlaşı ahlakı konferansı gerçekleştirildi

Bakmadan Geçme