Erdal Demiryakan: Öğretmenlerin başlıca sorunu ekonomi

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Erdal Demiryakan, sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktararak öğretmenlerin ekonomik sorunlar kıskacında olduğunu aktardı. Eğitim sisteminde ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Demiryakan, çözüm önerileri için tavsiyelerde bulundu.

Erdal Demiryakan: Öğretmenlerin başlıca sorunu ekonomi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bütün siyasi partilerden bağımsız bir sendika olduklarını belirten Demiryakan, Eğitim-Sen’in demokratik bir işleyişinin olduğunu ifade ederek, 410 üyesi olduğu bilgisini aktardı. 

Eğitim camiasındaki tüm idarecilerin ve öğretmenlerin ortak mücadelesinin sesi olduklarını vurgulayan Erdal Demiryakan, eğitim emekçlilerinin haklarını korumak ve ekonomik sorunlarına çözüm üretme çabası içinde olduklarını belirtti. 

“ÖĞRETMENLER EN ÇOK EKONOMİDEN ETKİLENİYOR”

Öğretmenlerin yaşadıkları sorunları anlatan Erdal Demiryakan, “Öğretmenlerin başlıca sorunu ekonomi. Açlık sınırına yakın maaşları var. Eğitim, bilim ve liyakattan uzaklaştı” dedi.  

Öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç duyulduğunu ve öğretmenlerin statüsünün belirlenmesi gerektiğini belirten Demiryakan; sözleşmeli, kadrolu, ücretli gibi ayrımların sona ermesi gerektiğini ifade etti.

EN AZ YOKSULLUK SINIRININ ÜSTÜNDE MAAŞ

Eğitimdeki sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunan Erdal Demiryakan, “Üniversitelerden, sendikalardan ve Avrupa’daki eğitim kurumlarından görüş alınarak eğitim sistemi sil baştan değişmeli” diyerek, öğretmenlerin en az yoksulluk sınırının üstünde maaş almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Son olarak ise Demiryakan, “Eğitimde tasarruf olmaz, ciddi anlamda kaynak ayrılması lazım. Her okula bütçe ayrılmalı.”  diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: SADETTİN KALECİ - ABDULLAH GÜLDAĞLI


 

Bakmadan Geçme