Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Aile kurumunun korunması bizim önceliğimizdir. Özgürlük adıyla LGBT gibi sapkın hayat tarzlarının toplumumuza empoze edilmesine rıza gösteremeyiz.' dedi.

Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde A Haber, ATV, A Para ve A News ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Seçimden sonra 6284 sayılı yasayı kaldıracak mısınız? Bunun üzerinden bir propaganda yürütülüyor. Bu konudaki tartışmalara ne dersiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu bir kumar. Bu oyuna gelmemek gerekir. Bu konuda kimin ne dediğine bakmıyoruz. Aile kurumunun korunması bizim önceliğimizdir. Bu konuyu bugüne kadar anayasa değişikliği dahil en açık şekilde biz savunduk. Özgürlük adıyla LGBT gibi sapkın hayat tarzlarının toplumumuza empoze edilmesine rıza gösteremeyiz. İnsanlığın ortak değerlerine zıt, sapkın akımlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Toplumun temeli olan aileyi korumak tüm insanlığın görevidir. Aynı şekilde şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın hakkına, hukukuna, onuruna yönelik hiçbir müdahaleye de izin vermeyiz. Ancak görülüyor ki gökkuşağı masası için milletimizin değerleri hiçbir anlam ifade etmiyor. Terör örgütleri gibi sapkın akımların da önünü açma, aile kurumunu delik deşik etme niyetindeler. Milletim ne bu sapkın akımlara ne de bu akımlara göz yumanlara ne de aile yapımızı parçalamaya çalışanlara inanıyorum fırsat vermeyecektir. LGBT adıyla ya da başka isimlerle bu gökkuşağı masasının kurulmasına müsaade etmeyeceğiz."

"Gökkuşağı masası mıdır?" sorusu üzerine Erdoğan, "Öyle. Altılı masanın açtığınız zaman altından ne çıkıyor? Bu çıkıyor." dedi.

Son 21 yılda kadına dair çok önemli kazanımların AK Parti sayesinde hayata geçtiğini ifade eden Erdoğan, üniversite öğrenimine erişimde kadınların oranının yüzde 13'ten yüzde 50'ye çıktığını söyledi.

Kadınların eğitim hayatındaki en büyük engel olan başörtüsü yasaklarını tarihe gömdüklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliğinin AK Parti ile sağlandığını kaydetti.

Erdoğan, kamuda kadın istihdamının yüzde 40'a kadar ulaştığını, yüzde 27'lerdeki kadınların iş gücüne katılımının Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak yüzde 36 olduğunu bildirdi.

İstihdamdaki kadın sayısını 6 milyondan 10,5 milyona yaklaştırdıklarını ifade eden Erdoğan, TBMM'de göreve geldiklerinde yüzde 4,1 olan kadın temsilini 2002'den bu yana artırarak yüzde 17,4'e ulaştırdıklarını belirtti.

Erdoğan, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede en kararlı adımları biz attık. Eğitimden siyasete, ekonomiden sanata, spordan ticarete kadar kadınlarımızı hayatın her alanında destekledik, yanlarında olduk. Kadınlarımız son yıllarda tüm bu alanlarda gösterdikleri başarılarla bizim gururumuz oldu. Bundan sonraki süreçte yakalanan bu ivmeyle daha da güçlenerek bu yola devam edecekler." diye konuştu.

Erdoğan, kadına şiddete yönelik verdikleri savaşın hiçbir dönemde olmadığını söyledi.

- "Gençliğimize 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu emanet ediyoruz"

Yeniden Refah Partisi ile bu konuda bir müzakere yapıldığına yönelik muhalefetin iddialarda bulunduğu hatırlatılarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kadınların haklarında büyük bir erozyon olacağına ilişkin video paylaştığının belirtilmesi üzerine Erdoğan, "Kadınların haklarında bizim verdiğimizi CHP kendi iktidarları döneminde kadınlarımıza vermemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Meclis'te şu an 101 kadın vekil var, yarısından çoğu AK Parti'den. CHP, en düşük karne sahibi partilerin başında geliyor." denilmesi üzerine de Erdoğan, "Doğru. Şu anda CHP'nin kaç tane kadın milletvekili var? Rakamlar ortada." ifadelerini kullandı.

"Seçim yaşını 18 yaşına indirdiniz. Önümüzdeki süreçte hem milletvekili adayları içerisinde hem de yerel seçimlerde genç adaylara öncelik görecek miyiz?" sorusuna karşılık Erdoğan, gençlere her zaman güvendiğini ve inandığını belirtti.

Göreve geldiklerinde seçilme yaşının 30 olduğunu, bunu ilk etapta 25'e, daha sonra 18'e indirdiklerini ve 18'i seçme seçilme yaşı yaptıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Niye CHP yapamadı bunu? Diğerleri niye yapamadı? Niye onlar yapamadı da biz yaptık? Çünkü biz gencimize inanıyorduk. Hatta ne dediler bunlar? 'Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacaksınız?' Biz dedik ki 'Hayır. Biz Fatihlerin torunlarıyız. İstanbul'u 18 yaşında fetheden Fatih hangi iradeye sahipse onun nesli de aynı iradenin bir tecessümü olarak bunu gerçekleştirecektir.' dedik ve yola koyulduk. Bugün de gençliğimize 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu emanet ediyoruz. Küresel ve yerel vesayetçilerle, darbecilerle, terör örgütleriyle mücadele ede ede bu noktaya getirdiğimiz ülkeyi biz gençlerimize emanet ediyoruz. Biliyorsunuz bu seçilme yaşlarıyla ilgili mücadelemizde tek sorum var. Peki CHP ne yaptı? Hiç."

Bakmadan Geçme