Erdoğan: Emeklilerimizin mağduriyetini gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz.Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Kıbrıs Adası'nın kalıcı ve adil bir barışa kavuşması için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz." dedi.

"Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu terör örgütüyle, uzantılarıyla ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

"Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz"

"Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücbir sebep düzenlemesini, depremde en çok yıkıma uğrayan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ile Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

"Türkiye’yi büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’yi istihdamı ve üretimiyle büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin hiçbir kazanımından en küçük geri gidişe müsaade etmeyeceğiz. İstikrar, güven, sürdürülebilirlik ekseninde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"Milyarlarca, on milyarlarca dolarlık yatırım sözü alıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyarlarca, on milyarlarca dolarlık yatırım sözü alıyoruz. Bunların ağırlıklı kısmını, varlık satışı değil, istihdama ve üretime dönük projeler oluşturuyor." ifadesini kullandı.

"Çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz"

"Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

"Haksız kazanç peşinde koşan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut fiyatları, kiralarla ilgili ilave adımlara dair değerlendirmelerimiz sürüyor. Haksız kazanç peşinde koşan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz." dedi.

Bakmadan Geçme