• Haberler
  • Erdoğan: Gazze'de Yaşanan İnsanlık Suçu

Erdoğan: Gazze'de Yaşanan İnsanlık Suçu

Dünya İklim Eylem Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi ve sorumluların uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan: Gazze'de Yaşanan İnsanlık Suçu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Genelliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylem Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin yanı sıra dünyayı yakından ilgilendiren diğer konuları da ele aldı.

Erdoğan, konuşmasında Gazze'deki insani krize de değinerek, İsrail'in saldırıları sonucu 16 bini aşkın Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Erdoğan, "İsrail saldırıları sonucu çoğunlukta çocuk ve kadın 16 bini aşkın Filistinli masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur; savaş suçudur; başarısızlıklarından uluslararası hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalıdır" dedi.

Erdoğan, İsrail'in saldırılarının ardından uluslararası toplumdan Gazze'ye yönelik insani yardım çağrısında da bulundu. Erdoğan, "Gazze'deki insani dramın sona ermesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyorum" dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise Filistin'e bağımsızlık ve toprak bütünlüğü verilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, "Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırları içinde Doğu Kudüs olan bağımsız egemen ve toprak bütünlüğü olan bir Filistin Devletinin oluşum sürecini hep birlikte tekrar gördük. Türkiye olarak bunun tesis ve temini için her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi.

Bakmadan Geçme