• Haberler
  • Güncel
  • 'Erdoğan seçilirse aday olmam' demişti: Yeniden aday oldu

'Erdoğan seçilirse aday olmam' demişti: Yeniden aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi 2024 yerel seçimlerinde aday olacak kişilerin isimlerini açıklamaya başladı. Bolu'da Tanju Özcan'ın CHP Bolu Belediyesi'ne tekrardan aday olarak gösterilmesinin ardından, Özcan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sarf ettiği sözler gündeme geldi. Özcan, 'Erdoğan 2023'te bir daha seçilirse, ben 2024 yılında aday olmayacağım' demişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi 4’ü büyükşehir olmak üzere 10 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP’den ihraç edilip daha sonra partiye geri dönen Tanju Özcan’ın Bolu Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi gündem oldu.  

Bolu’da tekrardan aday olan Tanju Özcan’ın, adaylığı onaylaması, akıllara 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sarf ettiği sözleri getirdi. Özcan, seçim öncesinde, "Şunu iddialı bir şekilde söylüyorum: Hayatımda hiç kıvırmadım. Eğer Sayın Erdoğan 2023'te bir daha seçilirse, ben 2024 yılında seçilme şansım yüzde 100 de olsa Bolu Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağım." Demişti. 

“MEMNUNİYETLE ÖĞRENDİ” 

Tanju Özcan adaylığını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda duyurdu. Özcan, yaptığı paylaşımda, "Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim. Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına. Selam olsun, Atatürkçü, yurt severlere, ulus devletin teminatı Türk milliyetçilerine." ifadelerine yer verdi. 

CHP’İN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 

Cumhuriyet Halk Partisi 10 ilde belediye başkan adayı olacak isimleri açıkladı. Buna göre; İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, Bursa’da Mustafa Bozbey, Balıkesir Ahmet Akın aday olarak gösterildi. 

 

Bakmadan Geçme