• Haberler
  • Konya
  • Erdoğan sığınmacılar hakkında konuştu! Ülkelerine geri mi dönüyorlar?

Erdoğan sığınmacılar hakkında konuştu! Ülkelerine geri mi dönüyorlar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen polis mezuniyet töreninde konuştu. Konuşmasında sığınmacılara değinen Başkan Erdoğan, 'İki ay önce temelini attığımız konut projesi kapsamında ise 240 bin ailenin yani 1 milyon sığınmacının geri dönüşünü hedefliyoruz' dedi.

Erdoğan sığınmacılar hakkında konuştu! Ülkelerine geri mi dönüyorlar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da bulunan polis mezuniyet töreninde açıklamalarda bulunun Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimini değil 7, 79 yıl geçse unutturamayacaklarını söyledi. 
İnsanlığın böyle alçakça bir ihaneti görmediğini belirten Tayyip Erdoğan, “Kayıplarımızın dinmeyen sızısı yüreğimizi kavururken, maruz kaldığımız ihanetin büyüklüğü karşısında öfkemiz daha da arttı. Hem tanklara karşı meydan okumanın gururunu hem de kendi silahıyla vurulmanın acısını beraber yaşadık. Üstünden değil 7 yıl 70 yıl da geçse 15 Temmuz’u unutmayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik. İnsanlık böyle bir ihanet böyle bir alçaklık görmemiştir” şeklinde konuştu. 

“15 TEMMUZ’A KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİ DİYENLERİ MLLETİMİZİN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

15 Temmuz’u televizyon başında kahve yudumlarken izleyenlere çağrıda bulunmak istiyorum diyen Erdoğan, “Hal böyle iken 15 Temmuz’a kontrollü darbe iftirasını atanları milletimizin vicdanına havale ediyorum. Ayrıca kendilerine şu çağrıyı yapmak istiyorum. 15 Temmuz’da sizler televizyon karşısında kahvenizi yudumlarken bu milletin evlatlarının nasıl bir mücadele verdiğini görmek istiyorsanız gelin hemen yanı başımızdaki müzeyi ziyaret edin. Örgütü sadece sınırlarımız içerisinde değil Irak ve Suriye sahasında da başını kaldıramaz hale getirdik. Terörü kaynağında kurutma stratejimiz sayesinde nerede bir terör kümelenmesi varsa hemen yok ediyoruz. Amacımız terör örgütlerini ülkemize yönelik bir tehdit unsuru olmaktan tamamen çıkarmaktır. Kandildeki terör baronlarını sesi kesilmedikçe iç siyasetimiz dizayn etmelerinin önünü alamayız” ifadelerine yer verdi. 

“1 MİLYON SIĞINMACININ GERİ DÖNÜŞÜNÜ HEDEFLİYORUZ”

Briket evler projesiyle 90 bin aileye barınma imkanı sağladıklarını dile getiren Erdoğan, “Terörden arındırmış güvenli hale getirdiğimiz yerleşim yerlerine şimdiye kadar 600 bine yakın sığınmacı geri döndü. Sivil toplum kuruluşlarımız öncülüğünde öngörülen briket evler projesiyle 90 bine yakın aileye barınma imkanı sağlandı. İki ay önce temelini attığımız konut projesi kapsamında ise 240 bin ailenin yani 1 milyon sığınmacının geri dönüşünü hedefliyoruz. Bir taraftan bu adımları kararlılıkla atarken diğer taraftan düzensiz göçün engellenmesine yönelik çabalarımızı yoğunlaştırdık. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Son iki ayda 36 bin düzensiz göçmen yakalandı. Bunların 16 bini sınır dışı edildi” dedi. 
 

Bakmadan Geçme