Erdoğan: Türkiye'yi AB'ye alın bizde İsveç'in önünü açalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için Litvanya'ya gitti. Litvanya'da NAto Zirvesinde konuşa Erdoğan, Türkiye'nin AB alınmasıyla ilgili süreç hakkında konuştu. Erdoğan, 'Önce Türkiye'nin Avrupa Birliğinde önünü açın ondan sonra bizde Finlandiya gibi İsveç'in önünü açalım' dedi.

Erdoğan: Türkiye'yi AB'ye alın bizde İsveç'in önünü açalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın Litvanya’da katıldığı NATO zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türkiye’nin 50 yıldır Avrupa Birliğinin kapısının önünde bekletildiğini ifade ederek, NATO’da olup AB’ye üye olan ülkelere tepki gösterdi. 

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum. O da şudur. Şuan 50 yılı aşkındır Avrupa Birliği kapısında bekletilen bir Türkiye var. Ve şuanda NATO ülkesi üyelerin hemen hemen tamamı Avrupa Birliği üyesidir. Türkiye’yi Avrupa Birliği kapısında 50 yılı aşkın zamandır bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Önce Türkiye’nin Avrupa Birliğinde önünü açın ondan sonra bizde Finlandiya gibi İsveç’in önünü açalım. Bu konuda dün akşam Sayın Biden’a da bu ifadeleri kullandım” 
 

Bakmadan Geçme