Eroinden kurtuldu, davadan kurtulamadı: Beklenen rapor geldi!

Bağımlı bir anne tarafından eroin bağımlısı olarak dünyaya gelen küçük kız, şu an 8 yaşında. Ona bakan büyüten anneanne ve bağımlı olarak dünyaya gelmesine neden olan annesinin arasındaki velayet mücadelesi ise devam ediyor.  Her iki tarafında merakla beklediği sosyal hizmetler raporu ise sonunda geldi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eroinden kurtuldu, davadan kurtulamadı: Beklenen rapor geldi!

2016 yılında eroin bağımlısı olarak dünyaya gelen ve 6 aylık tedavisinin ardından yoksunluk krizleri sona eren bebeğin dramını Türkiye HABERTÜK ekranlarından öğrenmişti.

Şu an 8 yaşında olan anneannesi ve dedesinin yanında hayatına devam eden küçük kız, anneannesi ve dedesi velayeti için mücadele veriyor.

Küçük kız ise halen sağlık kontrolü altında tutuluyor. 8 yaşındaki kıza, sosyal hizmet uzmanları tarafından anneanne ve dedesinin yanında kalmaya devam etmesi yönünde rapor verildi.

 

Türkiye eroin bağımlısı ailenin dramını Habertürk’te Zafer Samancı’dan öğrendi. Konya’da yaşanan talihsiz olayın üstünden 8 yıl geçti.

 

İddiaya göre 2016 yılında E.T. adlı genç kız, lise 3’üncü sınıfta okurken aynı okuldaki R.T. ile tanıştı.

Aniden ortadan kaybolan genç kız bir hafta sonra annesi F.T.’yi arayarak, ‘Ben R.T. ile birlikteyim. 18 yaşıma girince evleneceğiz’ dedi.

18 yaşına girince iki genç resmi nikâhla evlendi. Ancak E.T.’nin hayatı kâbusa döndü. İddiaya göre uyuşturucu bağımlısı olan R.T., E.T.’yi önce eroine alıştırdı. Ardından kendisi gibi torbacılık yapmaya zorladı. Eroinman olan E.T., bir süre sonra hamile kaldı ve gebelik süresince de uyuşturucu kullanmayı sürdürdü.


E.T.’nin dünyaya getirdiği bebeğin eroin yoksunluğu nedeniyle kriz geçirdiği ortaya çıktı. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 6 ay tedavisi yapılan talihsiz çocuk eroinden kurtuldu.

Bu süreçte anneanne, torunu ve anne arasındaki velayetin kaldırılması için dava açtı. Mahkemece verilen kararla velayetin kaldırılması üzerine anneanne, torununun vasisi oldu.

 Talihsiz kız, anneannesini doğduğu günden beri annesi dedesini ise babası olarak biliyor.


‘BİZİ GERÇEK ANNE VE BABASI BİLİYOR’


Küçük kızın ailede kaldığı süre içinde resmi kurumların denetim ve kontrolleri devam etti. Son olarak sosyal hizmet uzamlarının aylarca kontrol ettiği aile ve küçük kız için beklenen rapor sonunda yazıldı.

Raporda sosyal hizmet uzmanları Çocuğu anneanne, dedesi ve dayıları ile mutlu bir yaşantısının olduğu okul ve aile hayatının küçük kızı pozitif etkilediğine yer verilerek küçük kızın anneannesi ve dedesinin yanında kalması için olumlu rapor verildi.

 Bu süreçte anneanne tarafından velayet davası açıldı. Doğduğu günden beri torununa sahip çıkan anneanne, torununu kızına vermek istemiyor. Torunlarının kendilerini anne ve baba olarak,

dayılarını ise kardeşleri olarak bildiğini dile getiren anneanne, ‘Velayetin bizde kalması için elimizden geleni yapıyoruz.’ dedi.

Anneanne, “İlk önce şunu söylemeliyim ki biz anneanne ve dede olarak değil anne ve baba olarak davaya başladık. Halen de devam ettiriyoruz. Son davamızın başlangıç tarihi 2021 olarak açıldı.

Biz kızımızın yaşamsal ihtiyaçlarını anne baba olarak karşılıyoruz.  Doğduğundan beri bizim yanımızda kalıyor. Bu dava sürecinde pedagog ve sosyal hizmet uzmanı evimize geldi,

kararları bizim lehimizeydi. Okulla ilgili sürece pozitif baktılar.” diye konuştu. 

Kızlarının düzeninin bozulmaması için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan anneanne, “Torunumun, kızımız olarak yanımızda kalmasını istiyoruz. Biz anne ve babasını görmesini dahi istemiyoruz. Görse ne diye tanıtacağız bunu bile bilmiyoruz.

Düzeni bozulsun istemiyoruz. Bizi anne ve babası olarak görüyor. Kardeşlerinin kuzeni olduğunu bilmiyor. Torunumuz bizimle mutlu. Mahkeme kararı ne olur bilmem ama kızımızın yanımızda kalmasını istiyoruz. Dua ve isteklerimiz o yönde.” ifadelerini kullandı.


‘Çocuğumuzu güzel bir şekilde büyütüp, güzel yere gelmesini istiyoruz’ diyen dede ise “Talebimiz kızımızın bizde kalması. Adalete sonuna kadar güveniyoruz.

Dosya incelendiğinde bizim aleyhimize sonuç verileceğini düşünmüyorum. Çünkü kızımız doğarken yoksunluk kriziyle doğdu. Anne ve babası zaten eroin bağımlısı.

Torunumun, çocuklarımdan farkı yok. Bu saatten sonra ne onlara vermeyi ne göstermeye karşıyım. Çocuğun psikolojisinin bozulmasını istemiyorum.

Çocuğumuzu bu şekilde büyütüp, güzel yere gelmesini istiyorum. Karşı taraf eroini bıraktık diyor ama ben sanmıyorum. Kızıma zarar gelmesin başka bir şey istemiyorum.” sözlerini aktardı.
Bu aslında bir husumet davası İddiaya göre uyuşturucu bağımlısı anne ve anneannenin arasında nedeni bilinmeyen husumet var.  

Davanın bu sebepten kaynaklı açıldığını düşünen avukat Mücahit Tanrıkulu, “Çocuk ilk doğduğunda uyuşturucu yoksunluğu çekiyordu. Anneannesi sahip çıktı ve vasi olarak atandı. Çocuk yıllardır anneannesiyle birlikte yaşıyor. Anne ve anneanne arasında ki husumetten dava açıldığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.


Eroinden kurtuldu, davadan kurtulamadı: Beklene rapor geldi!

4 YIL 14 DURUŞMA


Doğuştan bağımlı dünyaya gelen talihsiz kıza sahip çıkan anneanne ile anne arasında süren velayet davası hala devam ediyor.

2021 yılında İzmir de açılan dava, yetkisizlik kararıyla Konya aile mahkemelerine gönderildi. Ailenin avukatı sürecin çok uzun sürdüğünü meşakkatli yoldan geçerek bu sürece geldiklerini belirtti.

‘Biz davadan çok umutluyuz.’ diyen avukat Tanrıkulu, “Dava 2021 yılında İzmir de açıldı. Yetkisizlik kararıyla Konya aile mahkemelerine gönderildi.

Bu süreçte 14 duruşma geçirdik 3 farklı sosyal inceleme raporu alındı. Bu aşamada mahkeme davacıların eroin kullanıp kullanmadığına dair sağlık raporu bekliyor bu rapordan sonra muhtemelen kara aşamasına geçecek.” açıklamalarında bulundu. 


Pedagog raporundan umutlu olduğunu belirten avukat, Mücahit Tanrıkulu “Bu rapor neticesinde velayet düzenlenmesi gerektirecek bir sebep yok.

Çocuğun anneannesiyle birlikte yaşamasının daha uygun olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapıldı.  Davacıların uyuşturucu kullanmadığı sağlık kurulunun raporuyla ispatlandığı

takdirde kişisel ilişki kurabileceği aksi halde uyuşturucu kullanmaya devam ettikleri anlaşıldığı takdirde ise kişisel ilişki kurulmaması yönünde bir değerlendirme bulundu.

Sosyal inceleme raporunda şu an da dediğim gibi yargılama süreci bu sağlık kurulu raporunu bekliyor.” dedi
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme