Eşini 2 ay arayla 2 kez kaçırıp fidye istediler

Adana'da tarım işçisi Salih İsmail'im 4 ay önce evlendiği eşi Dilan İsmail 2 ay arayla iki kez kaçırıldı. İsmail kaçırılan eşi için fidye istendiğini ve ilk kaçırıldığında 20 bin dolar fidye verdiğini belirtti. 

Suriye iç savaşından kaçarak Adana'ya yerleşen Salih İsmail, Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde yaşamaya başladı. İddiaya göre Salih İsmail'in, 4 ay önce evlendiği eşi Dilan İsmail, iki ay önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak ortasından kaçırıldı. Dilan İsmail'i kaçıran kişiler, Salih İsmail'e ulaşarak 20 bin dolar fidye istedi. İsmail düğün takılarını bozdurup fidyeyi şahısların istediği yere bıraktı. Sahışlar birkaç gün sonra Dilan İsmail'i serbest bıraktı.

İKİ AY ARAYLA KAÇIRDILAR

Geçtiğimiz hafta çöp atmak için dışarı çıkan Dilan İsmail yeniden kaçırıldı. Fidyeciler tekrardan Salih İsmail'e ulaştı ve bu kez 25 bin dolar fidye istedi. Çaresiz kalan İsmail durumu polise ihbar etti. Polis ekipleri her yerde kaçırıldığı iddia edilen Dilan İsmail'i arıyor.

Konu ile ilgili konuşan Salih İsmail, “Benim eşimi kaçırdılar. İlk kaçırdıklarında 20 bin doları ödedim. Şimdi nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Eşimi özledim, ona bir şey yaparlar diye korkuyorum” dedi.

Dilan İsmail’in eniştesi Şiyar Bilgiç ise baldızının nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Bilgiç, “Bu kızı çöp atarken kaçırmışlar. Ne istiyorlar ondan bilmiyoruz. Bu parayı nasıl ödeyeceğiz onu da bilmiyoruz. Bize mesaj attılar 'kız Almanya’da şu anda' dediler ama doğru mu söylüyorlar bilemiyorum. Baldızımın hayatından endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme