Eskişehir'de kadın hükümlülerin el sanatları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kadınların hükümlülerin ellerinden çıkan eserlerin yer aldığı sergi Eskişehir'de açıldı.

Eskişehir Valiliği tarafından başlatılan proje kapsamında, kadın hükümlülere verilen eğitim sonucunda ortaya çıkan el işi eserlerden oluşan bir sergi açıldı.

"İlmek ilmek dokunmuş hayatlar kadınların elleriyle özgürleşiyor" temasıyla düzenlenen sergide, Eskişehir Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Eskişehir L Tipine Kadın Eli Değdi Projesi"ne katılan 22 hükümlü tarafından hazırlanan eserler yer aldı.

Proje kapsamında dokuma atölyelerinde eğitim alan hükümlüler, 4 ay süren çalışmalarının ardından ürettikleri eserleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Serginin açılışını Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak ve diğer yetkililer gerçekleştirdi.

Sergi, geleneksel motifli yastık, kol, el ve bel çantaları, heybe, tablo, kitap ayracı, telefonluk ve matara gibi çeşitli ürünlerin yanı sıra, 13 Mart tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

AA

Bakmadan Geçme