Eskişehirli doktorlardan Gazze için yürüyüş

Eskişehir'de, hekimler, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı yürüyüşlerini sürdürdü.

Eskişehir'de, hekimler, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı yürüyüşlerini sürdürdü.

Kentte düzenlenen 17. etkinlik çerçevesinde beyaz önlüklerini giyen grup, Köprübaşı'ndan Yediler Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Gürsöz, Gazze'de hala sağlıklı su kaynağı, elektrik, ulaşım ve can güvenliğinin bulunmadığını ifade etti.

İsrail Ordusunun Mısır sınırındaki bölgeyi bombaladığına dikkat çeken Gürsöz, "Bütün bu saldırılarla, Gazze'ye insani yardımın girmesine de izin verilmiyor. Filistin'in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde ancak 3-5 tırın girmesine izin veriliyor.

Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli tellerle sınırı geçilmez hale getiriyor." şeklinde konuştu.

Gürsöz, saldırılara destek veren ilaç firmalarının boykot edilmesi çağrısında bulunarak, "Hayatlarının her alanında ve mesleklerinde boykot çağrılarını tekrarladıklarını dile getiren Gürsöz, "Boykot direniştir, mücadeledir, aktif bir eylemdir, istikrar sağlanırsa düşmanı yenecek güçtedir. Tüm meslektaşlarımızı zulme destek olan ilaç firmalarını boykota davet ediyoruz." dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


 

AA

Bakmadan Geçme