Ev almak da hayal oldu: Konya'da fiyatlar 3 milyonu gördü!

Enflasyonun artması birçok sektörde etkisini gösterirken, ev alma hayali kuranların işi iyice zorlaştı. Konya'da ev fiyatları 3 milyon TL'ye ulaştı.

Ekonomideki dalgalı süreç devam ederken, birçok sektörde ürünlerin  fiyatları geçen yıllara oranla yüzde 60 civarında artış gösterdi. Türk Lirası’nın değer kaybı ev fiyatlarını da etkiledi. Konya’da 4-5 yıl önce 350 bin TL olan bir ev günümüzde 3 milyon TL’ye satılıyor. Ev fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Emlakçı Celalettin Kenanlar, “Bundan 4-5 yıl önce 350 bin liraya satılan bir ev bugün 3 milyon TL oldu.  Fiyatların bu seviyeye ulaşmasını tetikleyen ne oldu acaba? Genel olarak gelen zamlara bakarsak fiyatlar yükselebilir ama bu derece yükselmesi tamamen ev sahiplerinin vicdanına bağlıyorum” 

Ev almak da hayal oldu: Konya'da fiyatlar 3 milyonu gördü!

3+1 DAİRE 3 MİLYON TL’YE SATILIYOR!

Konya’nın Selçuklu ve Meram ilçelerinde bir ev ortalama 3 milyon TL’ye satılırken, Karatay’da fiyatlar biraz daha aşağı seviyelerde. Celalettin Kenanlar, Konya'da ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 30 civarında arttığını söyledi. Kenanlar, "Meram ve Selçuklu ilçelerinde fiyatlar çok yüksek. 3+1 bir daire ortalama 2 buçuk milyon, 3 milyon liradan satılıyor. Karatay ilçesinde ise bu rakam biraz daha düşük. 2 milyon 800 bin TL civarında satışa sunuluyor. " dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme