• Haberler
  • Ekonomi
  • Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi: Teklif Yasaya İşte O Gün Düşecek!

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi: Teklif Yasaya İşte O Gün Düşecek!

Ev hanımlarının emekli olabilmesinin yolunu açılıyor. Yasa teklifinde son durum! Ev hanımları ne zaman emekli olacak? İşte sorunun yanıtları…

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi: Teklif Yasaya İşte O Gün Düşecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllar eşine ve çocuklarına kendini adayarak çalışma hayatından uzak kalan ev hanımları için beklenen o fırsat sonunda geldi. Sosyal güvencesi bulunmayan ev hanımlarının emekli olabilmesini sağlayacak yeni yasal düzenlemeye yönelik yeşil ışık yakıldı.

Beklenen O Yasa Sonunda Geliyor!

Kendine ait aktif sigortalılığı bulunmayan ev hanımlarını sosyal olarak güvence altına alacak o gelişme Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile beraber devreye alınacak. Sigorta primlerinin üçte biri ise devlet tarafından karşılanacak.

2023 yılı verilerine göre aylık 1.430 TL'nin devlet tarafından karşılandığı sigorta primleri elden ödendiği anda emekli olmak mümkün olacak. Ev hanımları az prim ile emekli olabilmenin fırsatını yakalayacak.

Ev Hanımları Ne Zaman Emekli Olacak?

Yeni yıla girmeden ya da yılbaşında konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor. Özellikle Bağ kurluların prim eşitleme yasası kabul edildiği anda ev hanımlarının emeklilik yasası ile ilgili ikinci adım atılması bekleniyor.

Ardından yıpranma payı düzenlemesi ve doğum borçlanması yoluyla emekli olabilmeyi sağlayacak düzenleme yapılarak sosyal güvencesi bulunmayan ev hanımlarının emekli olabilmesinin yolu açılacak.

 

Bakmadan Geçme