Ev küle döndü, geriye sadece Kur'an-ı Kerim kaldı

Amasya'da bir sitede çıkan yangında tüm eşyalar küle dönerken, geriye sadece Kur'an-ı Kerim kaldı. Olay görenleri şaşırttı.

Olay, Amasya’da Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki Şirin Kent Sitesi’nde üçüncü kattaki dairede meydana geldi. Geç saatlerde evden alevlerin yükseldiğini gören insanlar durumu Amasya Belediyesi itfaiyesine bildirdi.

Yangının mutfak kısmından başladığı belirlendi. Üst kata da sıçrayan alevler yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. Şans eseri kimse bulunmuyordu. Ama evdeki tüm eşyalar yanarak kullanılamaz hale geldi.

Dolabın üstündeki Kur’an-ı Kerim’in zarar görmemesi ise dikkat çekti. Evde yaşayan iki kişiden Saime Türkmen’in o esnada hasta babasına refakat etmek için hastanede olduğu, kayınvalidesinin ise umre yapmak üzere geçen hafta Suudi Arabistan’a gittiği öğrenildi.

Yakınlarından Hamdi Yörükoğlu olayı duyar duymaz yangın yerine koştu. Şahıs, “Evdeki tüm eşyalar yandı. Kur’an-ı Kerim ve seccadeler dışında hiçbir şey kalmadı. Bunu da Allah’ın bir lütfu olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Küle dönen dairede çıkan yangınla ilgili polis ve AFAD ekiplerinin inceleme başlattığı öğrenildi.

 

Bakmadan Geçme