• Haberler
  • Ekonomi
  • Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakan'dan kritik açıklama geldi

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakan'dan kritik açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira zam oranıyla ilgili açıklamasında, 'Zam konusunda yüzde 25 sınırı bulunmaktadır. Sözleşme gereği bu oranın üzerine çıkılamaz. Aksi takdirde hukuki bir anlaşmazlık ortaya çıkar. Örneğin yüzde 26 zam yapmak istendiğinde kiracı bunu kabul etmeyebilir' ifadelerini kullandı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakan'dan kritik açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira zam oranıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kira konusunda yüzde 25 sınırlaması bulunmaktadır. Sözleşme gereği bu oranın üzerine çıkılamaz. Aksi takdirde hukuki anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Örneğin yüzde 26 zam yapmak istendiğinde kiracı tarafından kabul edilmeyebilir. Ancak ev sahibi, yüzde 25'lik zamı ödemeyen kiracıya karşı tahliye başvurusunda bulunabilir. Bu durumun da gerekçeleri bulunmaktadır. İhtiyaç nedeniyle tahliye, zaten yasalarda yer almaktadır ve bunun önlenmesi mümkün değildir. Örneğin, çocuğunun ihtiyaçları doğrultusunda tahliye talebi olabilir" şeklinde ifade etti.

Kira anlaşmazlıklarıyla ilgili davalar hakkında konuşan Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Kira bedeli artmış olabilir. Eğer ev sahibi kira bedelini artırmamışsa, tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Bu, kiracıyı koruyan bir mekanizmadır. Ancak tahliye davaları genellikle bir yıl sürebilir. Arabuluculuk süreci de 1 Eylül'de başlamaktadır."

Bakan Tunç, site aidatlarıyla ilgili bir çalışmanın henüz mevcut olmadığını belirtti.


 

Bakmadan Geçme