Evde bakım aylıkları değişti: İşte zamlı rakam!

Hükümetin uzun zaman önce devreye aldığı evde bakım aylıkları değişmeye devam ediyor, işte verilecek yeni zamlı maaş.

Evde bakım aylıkları değişti: İşte zamlı rakam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin son zamanlarda çıkarttığı ve uzun zamandır en çok vatandaşın başvurduğu sosyal yardımlardan birisi olan evde bakım aylıkları zamlanmaya devam ediyor.

Gelen açıklamaya göre, ocak ayından itibaren evde bakım aylıkları zamlı olarak hesaplara yatıracak, işte 2024 yılının ocak ayından itibaren evde bakım maaşı alanların hesabına yatacak olan yerini tutar.

EVDE BAKIM MAAŞLARI BELLİ OLDU
Ekonomik anlamda zaten zorlanan vatandaşlar bir de evde bakıma muhtaç yakınları var ise daha da zor duruma düştü. Devlet ise bireylerin refah kalitesini arttırmak için sosyal devlet anlayışı ile yardım ödemeleri proje kapsamında evde bakıma muhtaç yakını bulunanlara ödeme yapmaktadır. Her sene bu ödemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen ödeme artışı haberi de geldi. 2024 yılında evde bakım maaşlarında ciddi oranda bir artış gelecek. Böylelikle yapılan zamlar karşısında bu paralar da değerini kaybetmemiş olacak ve bakıma muhtaç bireyler biraz olsun ekonomik anlamda rahatlayacak.

2024 yılında evde bakım aylığının 7.825,45 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Engelli yakınlarına ödenen 1.874,58 TL ise 2024 yılında 2.910, 67 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme