Evlenecek Gençlere Müjde! 150 Bin TL Faizsiz Kredi için Geri Sayım Başladı!

Evlilik kredisi ile ilgili detaylar netleşti. 150.000 TL faizsiz evlilik kredisinden kimler, nasıl faydalanacak? İşte detaylar…

Evlilik sürecinde artan masrafları karşılayabilmek için devletin bakanlık eliyle sunduğu 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi şartları netleşti. 2 yıl geri ödemesiz olarak hak sahiplerinin hesabına aktarılacak evlilik kredisi 4 yıl geri ödeme şartıyla verilecek.

Aile ve Gençlik Fonunun kurulmasının ardından Resmi Gazetede yürürlüğe giren karar doğrultusunda pilot il olarak seçilen bölgelerdeki gençlere bu fırsat sunuluyor.

150 BİN TL Evlilik Kredisine Kimler Başvurabilir?

150 bin TL evlilik kredisine dair başvuru detayları netleşmeye başlıyor. 6 Şubat tarihinde depremden etkilenen bölgede yaşayan gençlere verilecek olan evlilik kredisi zamanla 81 ilde yaygın hale gelecek.

150 BİN TL Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Kulislerden sızan son dakika bilgisine göre Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile verilecek 150.000 TL kredinin yeni yıl gelmeden önce hayata geçirileceği ifade edildi. Şu anda herhangi bir yaş sınırı bulunmasa da gelir kriterinin var olduğu söyleniyor. Konuyla ilgili Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme