EYT'de ilk maaşlar ne zaman verilecek?

Milyonların sorunu olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi geçtiğimiz ay çözüme kavuşmuştu. Emekli olmayı hak eden vatandaşların yeni sorusu 'ilk maaşlar ne zaman bağlanacak'oldu. Konuyla iliği açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk aylıkların ne zaman bağlanacağını açıkladı. İşte detaylar…

EYT'de ilk maaşlar ne zaman verilecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonların sorunu olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi geçtiğimiz ay çözüme kavuşmuştu. Emekli olmayı hak eden vatandaşların yeni sorusu “ilk maaşlar ne zaman bağlanacak”oldu. Konuyla iliği açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk aylıkların ne zaman bağlanacağını açıkladı. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'li vatandaşların ilk aylıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, yasa teklifinin Meclis'e ocak ayının sonunda gelebileceğini söylerken, "İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi. Bilgin, SGK'daki tüm dosyaların bir ay içinde sonuca bağlanacağını ifade edip, staj sigortalıları içinse, "Ortada iş akdi yok" şeklinde konuştu.
Milyonlarca vatandaşın beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili nihai sonucu 28 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat açıklamıştı. Erdoğan, o haberi, "Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık sayısı ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Düzenleme ilk ikisini tamamlamış olup da yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor.


İLK MAAŞLAR İÇİN AÇIKLAMA
Erdoğan'ın açıklamalarından sonra ise akıllardaki tek soru; 'ilk maaşlar ne zaman alınacak?' oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili olarak ilk defa net bir tarih verdi.

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iletilen tüm dosyaların bir ay içinde sonuca bağlanacağını dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız talimat verdi, 'Bu sorunu kökten çözün' dedi. Türkiye'nin gücü Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile bunları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme