EYT emekli aylığı nasıl hesaplanır?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi ne kadar aylık alacaklarını merak etmeye başladı. SGK'nın emekli maaşı hesaplama robotu ile vatandaşlar bilgilerini girerek alacakları tahmini maaşı öğrenebiliyorlar.

EYT emekli aylığı nasıl hesaplanır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi, eski sistemdeki SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz” sözleri ile EYT sorunu tamamen çözüldü.

Tüm bu gelişmeler sonrasında EYT’liler şimdiden maaş hesabı yapmaya başladı.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

İlk maaşların ne zaman alınacağı yasal sürecin başlamasına göre belli olacak. Ocak ayı içerisinde EYT kanununun yasalaşmasını bekleniyor. Ocak ayı içerisinde başvuru yapılırsa kanunlarımıza göre bir sonraki ay maaşlar alınmaya başlanacak. Maaşlar başvuru tarihinden itibaren başlıyor. Yani Ocak ayında başvuru yapıldıysa; Ocak maaşı Şubat ayında alınır.

EYT AYLIĞI ÖĞRENME

e-Devlet ya da SGK'nın sitesi üzerinden emekli maaşı hesaplama robotu mevcut. Bu robot sayesinde emekli olacak vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını hesaplayabiliyorlar.
Şu anda bu sistem çok yoğun olduğu için giriş yapmak isteyen vatandaşlar sorun yaşayabilir.
(Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor.)

Emekli maaş hesaplama robotu için tıklayın

YENİ YILDA GELECEK ZAM EYT’LİLERİ ETKİLEYECEK Mİ?

3 Ocak’ta enflasyon rakamları açıklanacak. Bu rakam ile beraber emekliler için ne maaş zammı yapılacağı netlik kazanacak. Ancak maaş zamlarına refah payı eklenmesi de gündemde. Yapılacak refah payı düzenlemesi ve maaş artışından EYT’liler de faydalanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Şu anda en düşük emekli aylığı 3500 TL. Enflasyona göre hesap yapsak da, ne kadarlık bir refah payı geleceğini bilmiyoruz. Emeklilerde büyük bir zam beklentisi var. Emekliler yüzde 40 civarında bir zam bekliyor

Bakmadan Geçme