EYT için yeni yaş aralığı gündemde!

Heyecanla beklenen EYT düzenlemesinde yeni iddialar ortaya atıldı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 'yaş' konusuna değinmezken, kadınlarla 46, erkeklerde ise 48 yaş sınırı ya da sınırsız emekliliğin gündeme geldiği belirtildi.

EYT için yeni yaş aralığı gündemde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin bu ay içerisinde Meclis’e geleceğini söyledi. EYT düzenlemesinde yaş sınırı olup olmayacağı merak ediliyordu. Bakanlığın 2023 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda konuşan Bakan Bilgin, EYT’de yaş sınırına değinmedi, “En kapsamlı düzenleme” yapılacağını ifade etti.

'YAŞ'TA YENİ İDDİALAR

Yaş belirsizliği beraberinde yeni iddiaların da ortaya atılmasına yol açtı. Buna göre, masada iki seçeneğin olduğu belirtiliyor. Yaş sınırı kadınlarda 46, erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmayacak, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

EYT düzenlemesinin 12 Aralık pazartesi günü muhtemel Kabine Toplantısı’nda ele alınması beklenirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalarda olacak.

Diğer yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, EYT’de “yaş sınırlaması” getirileceği iddialarına tepki gösterdi. Ağbaba, “EYT’lilerin hayalleri ile alay etmeyin. İnsanlar emeklilik hazırlıklarını yaptı, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Bakmadan Geçme