• Haberler
  • Ekonomi
  • EYT'yi Kaçıranlara Yeni Fırsat: Erken Emeklilik Yasası Geliyor!

EYT'yi Kaçıranlara Yeni Fırsat: Erken Emeklilik Yasası Geliyor!

Erken emekli olmak isteyenler fakat EYT'yi kıl payı kaçıranlar için yeni bir düzenlemenin geleceği müjdelendi.

EYT'yi Kaçıranlara Yeni Fırsat: Erken Emeklilik Yasası Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erken emeklilik sistemi kapsamında Ticaret Bakanı Ömer Bolat esnafın beklediği 7200 prim şartına yönelik ilk müjdeyi sonunda verdi. Yasa kapsamında meclisten geçecek yeni düzenleme 9000 prim günü şartını 7200 güne kadar düşürecek.

Bu sayede Bağ-kur'lu çalışanların 5 yıl daha erken emekli olabilmesi mümkün hale gelecek. EYT yasası kapsamında yaş şartının ortadan kalkması milyonlarca çalışanın erken emekli olabilmesini sağladı.

EYT’yi Kaçıranlara Yeni Fırsat!

Prim şartını karşılayamayanlar, dosyası yananlar için Bakan Bolat erken emeklilik fırsatı sunacak yeni bir müjde paylaştı. Esnafa verdikleri sözün yerine getirileceğini ifade eden Bolat “7200 iş günü konusu hükümetin vaatleri arasındadır.

5 Yıl Erken Emekli Yapacak Yasa Ne Zaman Kabul Edilecek?

Mecliste bütçe çalışmalarının devam ettiği bu günlerde Bakan Bolat'ın yaptığı açıklama kritik olarak kabul edildi. Bolat sözlerine o kritik tarihide ekledi: “En kısa sürede 2024 yılı içinde mutlaka ele alınıp gerçekleştirilecektir.” Bağ-kur'lu çalışanların uzun yıllardır beklediği bu hamle ile erken emekli olabilmenin yolu açılacak.

 

Bakmadan Geçme