• Haberler
  • Ekonomi
  • EYT Yoksa Kademeli Emeklilik VAR mı? Uzman İsim Gerçekleri Gün Yüzüne Çıkardı!

EYT Yoksa Kademeli Emeklilik VAR mı? Uzman İsim Gerçekleri Gün Yüzüne Çıkardı!

Erken emeklilik kapsamında EYT'yi kıl payı kaçıranlar kademeli emeklilik yasasından faydalanabilecek.

EYT Yoksa Kademeli Emeklilik VAR mı? Uzman İsim Gerçekleri Gün Yüzüne Çıkardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemlerde gündemde konuşulmaya başlayan yeni kademeli emeklilik yasasına dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Kademe ile emeklilik meclisten geçecek mi? Kimler nasıl faydalanacak?

Uzman Prof.Dr. Cem Kılıç konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. SGK 2000 ve 2008 yılları arası iş girişi olanlar EYT düzenlemesini kaçırdığında kademeli emeklilikten faydalanabileceği söyleniyor. Torba yasa kapsamında kademeli emeklilik kanununun meclisten geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen çalışma hayatı devam eden SSK ve Bağ-kurlu milyonlarca kişi detayları merakla bekliyor.

Torba Yasadan Erken Emeklilik Çıkar mı?

Kademeli emeklilik yasasına dair ortaya atılan iddialara uzman isim Kılıç şu açıklamayı yaptı. Sosyal medyada sürekli olarak dönen bu haberlerin gerçekliğini öğrenebilmek için kamu bürokratlarına başvurduğunu söyleyen Kılıç, “Böyle bir çalışma olmadığını ifade ettiler. Farklı kaynaklara sorduğumda da onlardan da aynı teyidi aldım. Şu an böyle bir çalışma bulunmuyor” dedi.

İşin Aslı Anlaşıldı!

Torba yasa kapsamında herhangi bir madde, yaş prim teklifi ya da sigortalılıkla ilgili bir düzenleme bulunmuyor. SGK da konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Bakmadan Geçme