Facebook ve Instagram'a yeni özellik! Rakip uygulamalar çılgına dönecek

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in açıklamalarına göre platforma görüntü oluşturan yapay zeka ekleniyor. Birçok kişi tarafından merak edilen özellikle ilgili detaylar belli oldu.

Facebook ve Instagram'a yeni özellik! Rakip uygulamalar çılgına dönecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Facebook ve Instagram, yapay zeka destekli yeni bir araç ekleyerek kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını daha yüksek kaliteli hale getirmelerine olanak sağlıyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Emu adlı temel model üzerine inşa edilen iki yeni özellik olan Emu Edit ve Emu Video'yu duyurdu. Emu Edit, mevcut yapay zeka araçlarına benzer şekilde profesyonel görüntü düzenleme imkanı sunuyor ve kullanıcıların metin girdilerine dayalı olarak görüntüleri hassas bir şekilde değiştirmelerine olanak tanıyor.

Cumhuriyet.com.tr'deki habere göre; Yapay zekayı kullanan kullanıcıların değiştirmek istedikleri görüntü bölümünü manuel olarak seçmeleri gerekmiyor. The Verge'ün haberinde yer alan bilgilere göre, "köpeği pandaya dönüştür" gibi bir komut ile istenilen çalışmayı yapay zeka anlayarak yapabilecek. 

"Emu Video" ise Meta'nın üzerinde çalıştığı ikinci araç olarak açıklandı. Meta'nın Zuckerberg'in tanıtımıyla birlikte yayınladığı blog yazısına göre, bu araç metin komutlarından, referans görüntülerden ya da video oluşturabiliyor. 

Bakmadan Geçme