Fahrettin Yokuş: Kamuda yardımcı hizmet sınıfı kaldırılmalı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 7 Şubat 2019 yılında TBMM Başkanlığına Yardımcı Hizmetler Sınıfında olan personelin Genel İdare Sınıfa dahil edilmesi için kanun teklifi sunmuştu.

Fahrettin Yokuş: Kamuda yardımcı hizmet sınıfı kaldırılmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 7 Şubat 2019 yılında TBMM Başkanlığına Yardımcı Hizmetler Sınıfında olan personelin Genel İdare Sınıfa dahil edilmesi için kanun teklifi sunmuştu.

Ancak 4 yıldır verdiği kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda bekletiliyor. İktidara çağrıda bulunan Yokuş, “Bizim haklı gerekçelerle sunduğumuz kanun teklifini dikkate almayan iktidara çağrıda bulunuyorum.  Buyurun sayıları 110 bini bulan Yardımcı Hizmet Sınıfı Personelini, Genel hizmet sınıfına geçirecek olan kanun tasarısını siz hazırlayın. Tam destek vereceğiz” dedi.


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 7 Şubat 2019 yılında TBMM Başkanlığına Yardımcı Hizmetler Sınıfında olan personelin Genel İdare Sınıfa dahil edilmesi için kanun teklifi sunmuştu. Ancak 4 yıldır verdiği kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda bekletiliyor.

Yokuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “657 Devlet Memuru Kanunundan, Yardımcı Hizmet Sınıfının kaldırılarak, Genel İdare sınıfına dahil edilerek, özlük ve görev haklarının verilmesi için TBMM Başkanlığına 2019 yılında kanun teklifimizi verdim. Ancak aradan 4 yıl geçmesine rağmen kanun teklifimiz hala Plan ve Bütçe Komisyonunda bekletiliyor” dedi.


“KAMUDA EŞİTLİK OLSUN”
“4 yıl önce kanun teklifimi verdiğimde, çeşitli unvanlarda görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personeller, tabi oldukları hizmet sınıfı nedeniyle çeşitli mağduriyetler yaşadığını ifade etmiştim” diyen Yokuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 “Kendileri gibi Devlet memuru olarak görev yapan diğer personellerden birçok konuda ayrı tutulan YHS bünyesindeki kamu görevlileri, negatif ayrımcılığa uğramaktadır. YHS içerisinde yer alan personellerin 657 sayılı Kanun kapsamında “hukuki statü” olarak memur olması, fakat memur unvanlı personelin özlük ve görev haklarına sahip olmaması eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor. Bu durum da çalışanların görevleriyle özdeşleşmesine engel olmakta ve çalışma barışını olumsuz yönde etkilemektedir. Hakkaniyet ve eşitlik ilkesi çerçevesinde kamuda görev yapan memurlar arasındaki çalışma barışına katkı sağlayacak olan teklifimiz ne yazık ki senelerdir TBMM Genel Kuruluna gelmedi. İktidar her seçim öncesi hatalı ve eksik düzenlemelerini düzeltmek için vaatler veriyor. O zaman Yardımcı Hizmet Sınıfının kaldırılması ve Genel Hizmet sınıfına geçirilmesi yönünde iktidar bir kanun tasarısı hazırlasın. Bizim haklı gerekçelerle sunduğumuz kanun teklifini dikkate almayan iktidara çağrıda bulunuyorum.  Buyurun sayıları 110 bini bulan Yardımcı Hizmet Sınıfı Personelini, Genel hizmet sınıfına geçirecek olan kanun tasarısını siz hazırlayın. Tam destek vereceğiz. Yeter ki mağduriyetler giderilsin. Kamu da eşitlik olsun ve çalışma barışı olsun”
 

 

Yorumlar 1
... 26 Ocak 2023 23:46

Sesimize ses olduğunuz için 110 bin #YHS memuru adına sonsuz saygı ve hürmetler sunuyorum sayın vekilim ????

Bakmadan Geçme