Faik Öztrak, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Faik Öztrak, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP 24. Dönem İzmir Milletvekili Aşkın Türeli, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak Konya Milletvekili, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP İl Başkanı Barış Bektaş, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Heyeti, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

CHP Ekonomi Masası olarak iş dünyasının nabzını tutmak ve sorunları üzerine istişarelerde bulunmak üzere Konya buluşması gerçekleştirdiklerini belirten CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu kapsamda, halkın hür sesi olan gazetecilerin bir çatı altında toplandığı Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine de bir hayırlı olsun demek istedik. Özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik daralmanın tüm sektörlerde derin yaralar aştığına şahidiz. Bu sorunları yaşayan ve en derinden hisseden kesimlerden biri de hiç şüphesiz ki gazeteciler ve medya organlarıdır. Mevcut düzen içerisinde sorunların çözüme kavuşması da mümkün görünmüyor. Ülkenin ekonomi anlamında köklü bir değişime ihtiyacı olduğu aşikardır” dedi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de basının genel sorunlarını Konya özelinde Cemiyet, Türkiye genelinde ise Konfederasyon aracılığı ile dile getirdiklerini belirterek, “Basının genel sorunlarına baktığımızda günden güne daralan bu yapı içerisinde yeni sayabileceğimiz bir alan olan internet medyasının denetimsiz ve kontrolsüz olması başı çekmektedir. Özgürlük alanlarının sınırlandırılmaması gerektiğini sonuna kadar savunmakla birlikte kontrolsüz ve denetimsiz bir alan olan internet mecrasının da bir an önce kayıt altına alınması ve bunun için İnternet Yasası’nın çıkarılmasına öncelik verilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Basının güncel sorunlarının en önemlilerinden birinin de ekonomik sorunlar olduğuna işaret eden Başkan Sefa Özdemir, “Medya kuruluşları bir esnaf kabul edilmiyor. Bu nedenle esnafa verilen desteklerden faydalanamıyor. Diğer yandan sanayici de kabul edilmiyor. Sanayi teşvikleri ve desteklerinden faydalanamıyor. Devlet nezdinde basın kuruluşlarının statüsünün belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca televizyonlarımızda yayınlanan zorunlu kamu spotlarının da ücretli hale getirilmesi gerekiyor ki, televizyonlarımıza mali anlamda bir destek sağlanmış olsun. Bu konulardaki taleplerimizin de sizler aracılığı ile takip edilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme