• Haberler
  • Ekonomi
  • FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI KASIM 2023 | Şimdi de Evlilikte Yaşa Takılanlar çıktı: Sıfır faizli evlilik kredisi yaş şartı kaç?

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI KASIM 2023 | Şimdi de Evlilikte Yaşa Takılanlar çıktı: Sıfır faizli evlilik kredisi yaş şartı kaç?

Faizsiz evlilik kredisi şartları Kasım 2023 sürekli gündemde. 2023 seçimlerinden bu yana evlilik hayali kuran ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan faizsiz 150.000 TL evlilik kredisi için gençler nefesini tutmuş bekliyordu. 1 Kasım akşamı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kritik bir açıklama yaptı. Peki sıfır faizli evlilik kredisi yaş şartı kaç?

Faizsiz evlilik kredisi şartları Kasım 2023 konusu ile sıfır faizli evlilik kredisi yaş şartı kaç? sorusu milyonlarca evlilik hayali kuran gencin gündemine oturdu. Evlenmek isteyen ve devlet tarafından gençlere sağlanacak olan 150.000 bin lira faizsiz evlilik kredisine ilişkin detaylar da netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, heyecanla bekleyen gençlere müjdeyi verdi. Bakan Göktaş, geri ödemesi 2 yıl olacak ve faizsiz sağlanacak kredinin biran önce hesaplara aktarılması için TBMM’nin görüşmelere başlayacağını müjdeledi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI KASIM 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi için pilot bölge olarak deprem bölgesinin seçildiğini söyledi. Böylece sıfır faizli evlilik kredisinden ilk olarak depremzede vatandaşlar faydalanacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI KASIM 2023 | Şimdi de Evlilikte Yaşa Takılanlar çıktı: Sıfır faizli evlilik kredisi yaş şartı kaç?

Göktaş, yaş kriteri için gençlerin 18-27 yaş arasında olmaları gerektiğinin ilk şart olduğunu dile getirdi. Bakan Göktaş evlilik kredisine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık, Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."

SIFIR FAİZLİ EVLİLİK KREDİSİ YAŞ ŞARTI KAÇ?

Evlilik kredisi yaş şartı en küçük 18 en büyük de 27 olarak belirlendi. Bu yaş sınırını aşan vatandaşlar sıfır faizli evlilik kredisinden yararlanamayacak. Ödemelerin hesaplara aktarılması için ise öncelikle TBMM’den gerekli onayın çıkması ardından da ödemelerin kurulacak Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kriterleri karşılayan ve başvuru yapan gençlerin hesaplarına aktarılması bekleniyor

Bakmadan Geçme