Fatih Çıtlak, Mevlana'nın Dostluğa Yaklaşımını Anlattı

Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen Mesnevi sohbetlerinin konuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Tasavvuf ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini, televizyon programcısı ve yazar Fatih Çıtlak oldu.

Fatih Çıtlak, Mevlana'nın Dostluğa Yaklaşımını Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında Konya’da çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda hafta boyunca süren programlarda ‘Huzur-ı Pirde Mevlana Dostları’ programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Tasavvuf ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini, televizyon programcısı ve yazar Fatih Çıtlak, mesnevi sohbetinde bulundu.

Uzun yıllar radyo ve televizyonlarda Hazreti Mevlana’dan, onun eseri Mesnevi’den şerh içerikli çalışmalar yapan Çıtlak’ın Mevlana ve Mesnevi üzerine birçok eseri bulunuyor. Konya’da faaliyet gösteren İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde de (İRFA) çeşitli etkinlikler düzenleyen Çıtlak, Mevlana’yı anma programları çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen Huzur-ı Pirde Mevlana Dostları programına konuk oldu. Protokolün ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Çıtlak, Mesnevi sohbetinin yanı sıra, bu yılki etkinliklerin ana teması olan ‘Dostluk Vakti’ ne de değinerek Hazreti Mevlana’nın dostluğa yaklaşımını anlattı.

Programın sonunda Konya Valisi Vahdettin Özkan, Fatih Çıtlak’a teşekkür ederek, Destarlı Mevlevi Sikkesi ve Plaket takdim etti. HAKKI VADİ

Bakmadan Geçme