Fatih Özgökçen: Palut'un oynattığı futboldan tatmin olamıyordum

Spor Toto Süper Lig'de aldığı beraberliklerin ardından teknik direktör İlhan Palut ile yolları ayıran Konyaspor'da başkan Fatih Özgökçen, İlhan Palut'la yollarını neden ayrıldıklarını açıkladı.

Fatih Özgökçen: Palut'un oynattığı futboldan tatmin olamıyordum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Özgökçen, "Konyaspor'un üstünde hiçbir isim olmamalı. Bizler görevimizi yaparken bizleri eleştirebilirsiniz. Ama bizler burayla dertleniyoruz. Sizler de takımınızın iyi yerlerde olması için çaba sarf ediyorsunuz. Ben kendimi düşünüyor olsam İlhan Palut ile yolları ayırmam. Çıkarlar takımlarıyla oynarlar. Takımın oyunun az-çok görebiliyorsunuz. Şahsen ben tatmin olamıyordum. 15-16 maçtır galip gelemeyen bir takım var. Büyük bir kısmı İlhan Palut’un dönemine denk geliyor. Biraz daha beklesek İlhan Palut kendisi ayrılabilecek duruma gelecekti. İlhan Palut’u neden gönderdik? Gençler meselesi. Gençlere bir kere değer vermek zorundayız. Gençleri ne kadar oynatırsak o kadar başarılı olacağız.

 

Altyapıyla ilgili çok ciddi bir çalışmamız var. Bir proje tasarladık. Değişimleri çok yakın zamanda göreceksiniz. Kişilerle kaim bir kulüp değil. Burası büyük bir kulüp. Birisi gelir birisi gider. Buna ben de dahilim. Önce kendi insamıza sahip çıkmamız lazım. Önce Konya’mızın yetiştirdiği insanlara sahip çıkmamız lazım. Kimseyi zorla burada kimse tutamaz. İlhan Palut’un karakteriyle bizim sevdiğimiz bir isim. 5 ya da 10 dakika görüşmemiz oldu kendisiyle devam edeceğimizi söyledik. Kendisini daha iyi tanıdıkça, 'Başarısız olsa da devam edeceğiz' dedik.

 

Probem neydi? Bize bir yanlışı yoktu. Ama transferler konusunda biz kısmen hocaya da yetki vermiştik. Birincisi yanlış transferlerdi. Ve bize detaylı açıklama yapılmamış olmasıydı. Diğeri altyapıyla ilişkiler. Gençler konusundaki durumumuz. İstişareleri tamamen kaybetmemiz. Bazı konularda istişarelerde yapamıyorsak büyük bir zafiyet var. Hiç kimse kulübün üstüne çıkmayacak. Herkes haddini ve hududunu bilmek zorunda. Ben de dahil. Bunu toplayamayacağımızı anladık. Başkan kulüp yönetiminde bir tasarrufta bulunmuşsa orada bitmelidir. Futbolcular arasında dengeleri çok iyi kurmalıdır. Bu kurulamadığı için işler kötüye gider. Şimdi daha iyi bir hale mi geldi? Biz daha sonunu göremedik. Hocayla belirli periyotlarda konuştuk. Gelinen noktada bunların düzelmeyeceğini gördüğünüz için, devam etmesi halinde kulübe zarar geleceğini düşündüğümüz için karşılıklı bitirmeye karar verdik” diye konuştu.

Bakmadan Geçme