• Haberler
  • Ekonomi
  • Fatih Portakal hükümetin vereceği asgari ücreti sızdırdı: İşte beklenmedik rakam

Fatih Portakal hükümetin vereceği asgari ücreti sızdırdı: İşte beklenmedik rakam

Seçim öncesinde AKP'nin vaatlerinden birisi olan asgari ücrete temmuz zammı için geri sayım devam ediyor. Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında kendisine gelen kulis rakamını paylaştı.

Fatih Portakal hükümetin vereceği asgari ücreti sızdırdı: İşte beklenmedik rakam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomide yaşanan gidişat nedeniyle vatandaşlar geçinmekte zorlanırken, bu sene de asgari ücrete 2. zammın yapılması bekleniyor. 

Sözcü TV'de ana haber bülteni sunan Fatih Portakal, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

''İLK BEN SİZE SÖYLELEYİM''

"Asgari ücretin ne kadar olacağını ilk ben size söyleyeyim" diyen Portakal, hükümet kaynaklarından edindiği bilgiyi paylaştı.

Portakal, "Gelir kaybından ve enflasyonun yüksek olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde asgari ücrette düzenlemeye gidileceğinin sözünü vermişti. İktidar tarafından asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağı belirtiliyor. Konuşulan rakam bu" ifadelerini kullandı.

"İŞVERENE DE BİR KOLAYLIK SAĞLANACAK"

Açıklamasının devamında asgari ücretteki artışın işveren ekstra bir yük getireceğini belirten Portakal, "Bu konuda da sürpriz bir çalışma varmış. Ne olduğunu öğrenemedim. İşverene de bir kolaylık sağlanacakmış" dedi.

Bakmadan Geçme