• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe, Jose Mourinho ile görüşmelere başladığını açıkladı

Fenerbahçe, Jose Mourinho ile görüşmelere başladığını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, yeni teknik direktörlük için Jose Mourinho ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yayımlanan açıklamada, "Teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Jose Mourinho kimdir?

Jose Mourinho, tam adıyla José Mário dos Santos Mourinho Félix, 26 Ocak 1963'te Portekiz'in Setúbal kentinde doğmuş bir futbol teknik direktörü ve eski futbolcudur. Mourinho, futbol dünyasında "The Special One" (Özel Biri) lakabıyla tanınır ve kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmıştır.

Portekiz liglerindeki sıradan bir orta saha oyuncusu olarak Mourinho, 24 yaşında futbol kariyerini sonlandırdı ve önce Sporting ve Porto'da Sir Bobby Robson'ın tercümanlığını yaptı, ardından da hem Robson hem de halefi Louis van Gaal yönetimindeki Barcelona'da yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Benfica ve União de Leiria'daki kısa süreli görevlerinin ardından 2002 yılında Porto'ya teknik direktör olarak dönen Mourinho, iki kez Primeira Liga, bir Taça de Portugal, UEFA Kupası ve Porto'nun 1987'den bu yana ilk Avrupa Kupası şampiyonluğu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Bakmadan Geçme