Fenerbahçe Olympiakos'a konuk olacak!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile mücadele edecek.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda Fenerbahçe, Olympiakos ile karşı karşıya gelecek.

TSİ 19.45'te başlayacak olan maçı İsviçre Futbol Federasyonundan Sandro Scharer yönetecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde H Grubu'nu lider tamamlayarak direkt son 16 turuna kalarak, Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibiyle eşleşmiş, deplasmanda 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında evinde 1-0 kaybetmesine rağmen çeyrek final biletini almıştı.

Kanarya, bir önceki turda olduğu gibi bu kez yarı final için deplasmanda avantajlı bir skor arayışında Sarı-lacivertli ekibin cezası sebebiyle ekibin taraftarları, bu maçta tribünde olamayacak.

Kaşılaşmanın rövanşı, 18 Nisan Perşembe günü Ülker Stadı'nda yapılacak.

Kanarya'da tek eksik

Sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçmesine rağmen henüz hazır olmayan Joshua King, Olympiakos karşısında yer alamayacak.

Sakatlığını atlatan ancak kontrol amaçlı MR'ı çekilen Mert Hakan Yandaş'ın durumu ise belirsiz.

Teknik direktör İsmail Kartal, bu isimlerin yanı sıra UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da yararlanamayacak.

UEFA kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi kadrosu şu şekilde:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Rade Krunic, Fred, Sebastian Szymanski, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Bright Osayi-Samuel, Michy Batshuayi.

Yunanistan takımlarıyla 9'uncu randevu

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Olympiakos ile deplasmanda mücadele edecek Fenerbahçe, Yunanistan temsilcileriyle 9'uncu maçına çıkacak.

Yunan ekipleriyle ilk kez 2002-2003 sezonunda karşı karşıya gelen Fenerbahçe, UEFA Kupası 2'nci tur müsabakasında eşleştiği Panathinaikos'la sahasında 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 4-1 mağlup olarak Avrupa'dan elendi.

Fenerbahçe, bir sonraki Yunanistan eşleşmesini ise 8 yıl sonra 2010-2011 sezonunda yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda PAOK ile eşleşen sarı-lacivertli ekip, deplasmanda 1-0 kaybettiği rakibine karşı sahasında normal süreyi 1-0 önde tamamladı. Ancak PAOK, uzatma bölümlerinde attığı golle skoru 1-1'e getirerek Avrupa'da tur atlayan taraf oldu.

Galibiyet alabildiği tek ekip Atromitos

Kanarya'nın Yunanistan takımlarına karşı galibiyet alabildiği tek ekip Atromitos oldu.

2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan temsilcisi Atromitos ile eşleşen sarı-lacivertli takım, deplasmanda 1-0 kazandığı maçın rövanşını da 3-0'lık skorla geçerek gruplara kalmayı başardı.

Fenerbahçe, yarın UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde mücadele edeceği Olympiakos'la 2021-2022 UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda da karşılaştı.

İstanbul'da oynanan karşılaşmada 3-0 mağlup olan sarı-lacivertli takım, Atina'daki karşılaşmadan da 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Grupta oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan sarı-lacivertli ekip, mağlubiyetlerinin ikisini de Olympiakos karşısında yaşadı.

Yunanistan temsilcileri karşısında oynadığı 8 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alan Fenerbahçe, bu mücadelelerde 7 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

AA

Bakmadan Geçme