Filistin yanlısı paylaşımlar yaptığı için sorgulanacak

Filistin yanlısı paylaşımları nedeniyle sorgulanmak istenen Müslüman kadın, FBI ajanlarının kendisini sorgulamalarını doğru bulmadığını ve bu durumun kendisini güvensiz hissettirdiğini ifade etti.


FBI, Müslüman kadını Filistin yanlısı paylaşımları nedeniyle sorgulamak istedi

ABD'de, sosyal medya platformu Facebook'ta yaptığı Filistin yanlısı paylaşımlar nedeniyle Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından sorgulanmak istenen Müslüman bir kadın, olayı "kaygı verici" olarak nitelendirdi.

Oklahoma'nın Stillwater şehrinde yaşayan Rolla Abdeljawad ve avukatı Hassan Shibly, yaşadıkları olayı AA muhabirine anlattı.

Abdeljawad, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi aldığını ve sosyal medyayı sadece "sessizlerin sesi olmak" ve eğitim amaçlı kullandığını belirtti. FBI'ın kendisini sorgulamak istemesini şaşkınlıkla karşıladığını dile getirerek, "Bu çok kaygı verici bir şey. Dünyayı gezmiş bir insan olarak, gittiğim her ülkede beni eşsiz kılan şey Amerikalı olmamdır. Amerika'da ifade özgürlüğünü el üstünde tutarız." şeklinde konuştu.

Abdeljawad, ajanların hangi paylaşımlarını kastettiklerini bilmediğini ve Facebook'un kendisine ait paylaşımlar hakkında FBI'a bilgi verdiğini öğrendiğini belirtti. Ancak kendisinin ifade özgürlüğünü kullanırken hiçbir sınırı aşmadığını savundu.

Müslüman kadın, FBI ajanlarının evine sabah saatlerinde gelerek kendisini sorgulamalarını doğru bulmadığını ve bu durumun kendisini güvensiz hissettirdiğini ifade etti.

Abdeljawad'ın avukatı Hassan Shibly ise FBI'ın Müslümanları hedef aldığını ve ABD Anayasası'nın koruması altında olan ifade özgürlüğünü kısıtladığını iddia etti. Shibly, FBI'ın Abdeljawad'ı sorgulamaya yönelik tutumunun, Müslüman toplumunu hedef aldığını savundu.

FBI yetkilisi Kayla McCleery ise yazılı açıklamasında, FBI'ın Anayasa'nın koruması altında olan faaliyetlere dayalı olarak soruşturma yapmadığını vurguladı.

Olayın ardından Rolla Abdeljawad, yaşadıklarını sosyal medyada paylaşarak dikkat çekmiş ve FBI'ın kendisini sorgulama girişimini kayda almıştı.

AA

Bakmadan Geçme