• Haberler
  • Dünya
  • Filistinli kadınların dayanışma ve direniş ruhu

Filistinli kadınların dayanışma ve direniş ruhu

Filistinli kadın Walaa Alnajjar, çadır barınaklarında kadınlara aşçılık eğitimi veriyor.

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinden İsrail saldırıları nedeniyle yerinden olan ve Refah kentine sığınan Filistinli kadın Walaa Alnajjar, umutsuzluğa direnişle karşılık veriyor. Alnajjar, çadır barınaklarında kadınlara aşçılık eğitimi veriyor.

Daha önce Han Yunus kentinde aşçılık kursu işleten Alnajjar, İsrail'in saldırılarının yoğunlaşmasıyla birlikte yaşadığı yerden uzaklaşmak zorunda kaldı. Ancak bu değişiklik onun kararlılığını kırmadı. Refah kentinde yerinden edilenlere umut aşılamak için kadınlara yönelik yeni bir fırsat oluşturdu.

Savaşın ve yıkımın ortasında bile Alnajjar, kadınlara iş fırsatları sağlamak adına çaba sarf ediyor. Çadır barınaklarında toplanan kadınlara yemek pişirme teknikleri öğreterek, onların güçlenmelerine ve bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyor.

Alnajjar'ın çabaları, Filistinli kadınların dayanışma ve direniş ruhunu bir kez daha ortaya koyuyor. Savaşın gölgesinde bile umut fidanlarının filizlendiği bu örnek, insanlığın karşı karşıya olduğu zorluklara rağmen insanlığın gücünü ve dayanışmasını hatırlatıyor.

AA

Bakmadan Geçme