Filistinlilere uygulanan insanlık dışı muameleyi ortaya koyan görüntüler

Gazze'de Filistinlilere uygulanan insanlık dışı muamele İsrail askerinin çektiği görüntülere yansıdı.

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nde alıkonulan Filistinlilere uyguladığı insanlık dışı muamele bir kez daha gündeme geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir video, Gazze'deki bir okul bahçesinde alıkonulan çok sayıda Filistinlinin yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. Görüntülerde, bahçede bekletilen Filistinli erkeklerin olduğu, kadın ve çocukların ise okulu boşaltmak zorunda kaldığı görülüyor.

Görüntülerde öne çıkan yaşlı bir adam, İsrail askerlerine "Sadece ben değil, buradaki herkes adına konuşuyorum; Ne içecekleri suyu ne de yiyecekleri var. Evleri yok." diyerek yaşadıkları zorlukları dile getiriyor.

Görüntülerde, uzun süre açık havada bekletilen Filistinlilerin daha sonra bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtiliyor. Ancak kaydedildiği tarih ve Gazze'nin hangi bölgesinde olduğu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor ve binlerce Filistinli alıkonulmuş durumda. Serbest bırakılan bazı Filistinlilerin tanıklıklarına göre, alıkonulan kişiler işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz kalıyor.

Bu görüntüler, uluslararası toplumda İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı baskıların artan bir endişe kaynağı olduğunu bir kez daha gösteriyor.


 

AA

Bakmadan Geçme