Flaş karar! Sıfır araçların MTV'si iki katına çıkarıldı

2023 yılı sonuna kadar, yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) katına çıkarıldı.

Flaş karar! Sıfır araçların MTV'si iki katına çıkarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifinde vergi düzenlemelerini de içeren bir dizi madde yer aldı.

Güler, "17 maddelik teklifimizde kurumlar vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca, vergi kanunlarında yer alan bazı sabit vergi miktarlarının milli gelir içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, sabit miktarların güncellenmesine olanak sağlayacak yetki düzenlemelerini öngörüyoruz" dedi.

Teklife göre, kayıtlı ve tescilli olan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir defaya mahsus ek motorlu taşıt vergisi uygulanacak.

Kurumlar vergisi yüzde 25 olarak uygulanacakken, finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinde yüzde 30 olacak.

İhracatı teşvik eden kuruluşların sadece ihracattan elde ettikleri gelirler için uygulanan kurumlar vergisi indirimi yüzde 1 olarak uygulanırken, bu indirim yüzde 5 olarak uygulanacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iki kez ödenmesi ise Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan finansman açığını karşılamak amacıyla yapılan bir düzenleme olduğu belirtildi.


 

Bakmadan Geçme