• Haberler
  • Dünya
  • Florida'nın Orlando kentinde Nekbe'nin 76'ncı yıl dönümü anıldı

Florida'nın Orlando kentinde Nekbe'nin 76'ncı yıl dönümü anıldı

Florida'nın Orlando kentinde, Filistin halkının acı dolu tarihindeki önemli bir dönüm noktası olan Nekbe'nin (Büyük Felaket)76. yılı anısına bir yürüyüş düzenlendi.

Florida'nın Orlando kentinde, Filistin halkının acı dolu tarihindeki önemli bir dönüm noktası olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 76. yılı anısına bir yürüyüş düzenlendi. 1948 yılında gerçekleşen Nekbe, Filistin nüfusunun yarısından fazlasının zorunlu göçe tabi tutulduğu ve İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği bir süreci temsil ediyor.

Florida'nın Orlando kentinde Nekbe'nin 76'ncı yıl dönümü anıldı

Orlando'nun merkezi noktalarından biri olan meydanda toplanan kalabalık, Filistin'in kayıp toprakları ve mültecilerin hala devam eden acılarını hatırlatmak için bir araya geldi. Ellerinde Filistin bayrakları ve Nekbe'nin sembolü olan anahtarlarla yürüyen katılımcılar, adalet ve Filistin halkının kendi topraklarına geri dönme hakkı taleplerini dile getirdiler.

Orlando'daki Nekbe anma etkinliği, Filistin halkının mücadelesine uluslararası destek ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı ve İsrail-Filistin çatışmasının barışçıl bir çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

AA

Bakmadan Geçme